afm geld lenen

Lening afgewezen

Lening aanvragen via lenen.nl voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Wat zijn de mogelijkheden als uw lening is afgewezen?

Uw lening kan om meerdere redenen afgewezen zijn door de bank of kredietverstrekker. Elke kredietverstrekker hanteert zijn eigen richtlijnen waardoor een lening door een kredietverstrekker afgewezen kan worden maar bij een ander toch wordt goedgekeurd. Wanneer u bij verschillende kredietverstrekkers een aanvraag doet voor een offerte, dan is het dus ook mogelijk dat u hier verschillen in ziet. De rente die u over de lening betaald kan dus variëren. Ook de voorwaarden die gehanteerd worden verschillen.

Via Lenen.nl vraagt u heel makkelijk meerdere offertes aan. Via de rekentool geeft u aan hoeveel u wilt lenen en wij zetten u aanvraag uit bij DEFAM, Nationale Nederlanden, BNP, Qander en InterBank.

Lening aanvragen via lenen.nl

Wanneer uw financiering is afgewezen en u via ons een nieuwe offerte aanvraagt, vragen wij naast uw personalia ook informatie over uw financiën. Hierbij kunt u denken aan uw inkomsten en woonlasten. Deze zijn essentieel om te beoordelen of het voor u verantwoord is om de gewenste hoeveelheid te lenen. Mocht u hier vragen of twijfels over hebben, dan kunt u ons vrijblijvend om advies vragen. Lenen.nl is een onafhankelijke informatie bron.

Ook als uw lening bij een van de volgende banken is afgewezen kunt u het nogmaals proberen via Lenen.nl:
ABN AMRO, BNP Paribas, DEFAM, Defam Premium, Directa, Findio, Freo, ING, Interbank, Lender en Spender, Lendico, Moneyou, Nationale Nederlanden, Qander, Rabobank, Ribank, Santander, SNS.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Lening afgewezen

Vanwege welke redenen is mijn aanvraag afgewezen?

Is uw lening afgewezen bij een bank vanwege één of meer van de volgende redenen? Dan is lenen ook via Lenen.nl jammer genoeg ook niet meer mogelijk:

  • u heeft een negatieve BKR codering;
  • uw inkomen is bestaande uit WW en/of bijstandsuitkering;
  • uw jaarcijfers van uw eigen bedrijf volstaan niet;
  • u heeft te maken met incassobureaus, gerechtsdeurwaarders of er wordt beslag gelegd op uw loon;
  • u doet overmatig mee aan (online) kansspelen.

Tot welke leeftijd kunt u geld lenen?

De maximum leeftijd voor het afsluiten van een geldlening verschilt per aanbieder. Deze leeftijd varieert tussen de 60 en 75 jaar. Om een geldlening af te sluiten via Lenen.nl mag u maximaal 73 jaar zijn. De minimum leeftijd voor het afsluiten van een geldlening via Lenen.nl is 21 jaar.

Hoe wordt uw rente berekend?

U heeft de keuze om uw lening bij verschillende aanbieders af te sluiten. Zoals u misschien al is opgevallen bieden veel aanbieders een ander rentepercentage aan. Omdat u het liefste zo min mogelijk wilt betalen, is een lening met een laag rentepercentage de juiste optie voor u. Omdat u van Lenen.nl een aanbod ontvangt van verschillende aanbieders heeft u genoeg keuze uit verschillende leningen met een daarbij horende rentepercentage. U kunt vervolgens de kredietverstrekker kiezen die de lening aanbied die het beste bij u past. Op deze manier kunt u geld lenen met een lage rente.

Risicoprofiel rente

Sommige aanbieders bieden voor iedereen hetzelfde rentepercentage aan. Andere aanbieders baseren het rentepercentage op basis van uw risicoprofiel. Hoe lager het risico, hoe minder rente u hoeft te betalen.

Rente op flex en zeker

Wanneer u geen vast bedrag of een vaste looptijd wilt vaststellen voor uw lening, kunt u het beste een flex en zeker aanvragen. Binnen een flex en zeker kunt u meerdere malen een nieuw bedrag opnemen. De rente van een flex en zeker kan variëren binnen de looptijd van de lening. Wanneer u graag een flexibele lening wilt afsluiten, kunt u het beste voor een flex en zeker gaan.

Rente op persoonlijke lening

Na het afsluiten van een persoonlijke lening via Lenen.nl, ontvangt u het afgesproken bedrag op uw rekening. U laat vooraf het bedrag en het rentepercentage per maand vastleggen. Op deze manier betaald u dus elke maand hetzelfde bedrag.

Kunt u tussentijds de lening verhogen?

De mogelijkheid om uw lening tussentijds te verhogen is helaas niet mogelijk. Dit geldt zowel voor een persoonlijke lening als een flex en zeker. Mocht u meer willen lenen dan kunt u ervoor kiezen om een nieuwe lening af te sluiten om uw huidige lening af te lossen. Het verschil gebruikt u voor uw leendoel.

Extra geld lenen

Lijkt het oversluiten van een lening voor uw leendoel een goede optie? Houdt u er dan wel rekening mee dat u een lening afsluit tegen andere voorwaarden. U wilt daarom kiezen voor een lening die wederom past bij uw situatie en u wilt een lening afsluiten met een lage rente. Vergelijk daarom aanbieders waarbij u geld kunt lenen en vraag bij meerdere een vrijblijvende offerte aan. Wanneer u meer leent zullen uw maandelijkse lasten ook omhoog gaan, bereken daarom of u die nieuwe maandlasten wel kunt dragen.

Flex en Zeker Lening verhogen

Wanneer u een flex en zeker wilt verhogen, lost u met een nieuwe lening de huidige lening af. Om een nieuwe lening aan te vragen dient u op een nieuw goedgekeurd te worden.

Persoonlijke lening verhogen

U kunt ook een nieuwe lening aanvragen voor uw persoonlijke lening. Ook uw huidige lening wordt met een nieuwe persoonlijke lening afbetaald, mits goedgekeurd door de kredietverstrekker.

Is de rente op een flex en zeker of persoonlijke lening aftrekbaar?

Bent u op zoek naar een lening voor uw eigen woning of bent u benieuwd of de rente aftrekbaar is? Op welk soort lening de rente aftrekbaar is, vertellen we u graag.

Rente op een flex en zeker

De 'Wet herziening fiscale behandeling eigen woning' is vanaf 1 januari 2013 van kracht gegaan. Vanaf 1 januari 2013 heeft u op renteaftrek op een flex en zeker geen recht meer. Wanneer u voor 1 januari 2013 nog een bedrag van het flex en zeker heeft opgenomen en dit gebruikt heeft voor een verbouwing of aanschaf van een woning waar u primair in woont, dan heeft u over dat bedrag nog wel recht op renteaftrek. Heeft u daarna nog bedragen opgenomen? Deze vallen onder de nieuwe wetgeving en zijn hierdoor niet aftrekbaar.

Waarom een flex en zeker voor een woning?

Wanneer u de leensom van het krediet in zijn geheel of gedeeltelijk op wilt nemen over een langere periode, wordt er een flex en zeker aangevraagd. Dit biedt flexibiliteit voor u tijdens de verbouwing van uw woning? Over het openstaande saldo wordt uw rente berekend.

Wanneer u een langere tijd in een verbouwing zit en u telkens een gedeelte op wilt nemen, is een flex en zeker een uitkomst. Weet u niet hoe lang een verbouwing gaat duren en wat de precieze kosten zullen zijn, biedt een flex en zeker de oplossing.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Bent u uw eigen woning aan het verbouwen? Dan kan voor u een persoonlijke lening fiscaal aantrekkelijker zijn. Op een persoonlijke lening is de rente wél aftrekbaar. Deze rente is wel alleen aftrekbaar wanneer er aangetoond kan worden als het gaat om een verbouwing die wordt uitgevoerd voor een woning waar u primair in woont. Wilt u meer weten over renteaftrek op een persoonlijke lening? Voor meer informatie kunt bij de Belastingdienst terecht.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.