afm geld lenen

Hoeveel kan ik lenen?

Verantwoord maximaal lenen voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u graag weten hoeveel geld u kunt lenen om uw project of aankoop te realiseren? Dit kunt u eenvoudig berekenen met onze tool. Wees verstandig en leen niet meer dan u nodig heeft. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen om te zien of u uw gewenste bedrag kunt lenen.

Verantwoord maximaal lenen

Bent u er nog niet helemaal zeker van hoeveel u maximaal wilt lenen? U kunt een vrijblijvend advies vragen bij Lenen.nl. Wij kijken naar uw situatie en geven een passend en onafhankelijk advies. Wij raden altijd aan om niet meer te lenen dan u nodig heeft.

Een persoonlijke lening aanvragen

Bij een persoonlijke lening kiest u vooraf de looptijd van de lening en wordt er een vast rentepercentage vastgesteld. Gedurende de lening is het niet mogelijk om extra geld bij te lenen. Wel is het mogelijk om gedurende de lening sneller of volledig af te lossen, dit is tegenwoordig vrijwel altijd kosteloos. Let op: een kredietverstrekker kan wel een boeteregeling opnemen in het contract. Het bedrag dat u maximaal kunt lenen en het percentage dat hierover gerekend wordt, is afhankelijk van uw risicoprofiel. Dit houdt in dat wanneer u minder risico draagt, u ook minder risico opslag hoeft te verwachten in het rentetarief.

Bijvoorbeeld een gezin, waarin beide partners een vast dienstverband hebben mét een koopwoning, draagt minder risico dan een student die nog op kamers woont. Deze manier van rente bepalen wordt 'Risked Based Pricing' genoemd.

Een flex en zeker aanvragen

Met een flex en zeker ervaart u flexibiliteit. Een flex en zeker kent een vaste looptijd, hierdoor kunt u over een langere periode geld lenen wanneer het u uitkomt. U hoeft namelijk niet het gehele bedrag in een keer op te nemen en betaalt alleen maar rente over het bedrag dat u reeds opgenomen heeft. Dit biedt bijvoorbeeld een uitkomst als u voor een langere periode in een verbouwing zit en en meerdere hoge kosten verwacht of u gaat een studie volgen waarbij u jaarlijks collegegeld moet betalen.

De rente op een flex en zeker wordt berekend over het openstaande bedrag en staat ook niet vast. Het rentepercentage kan hierdoor tussentijds stijgen of dalen. Het bedrag dat u maximaal kunt lenen en het percentage dat hierover gerekend wordt, is afhankelijk van uw risicoprofiel. Dit houdt in dat wanneer u minder risico draagt, u ook minder risico opslag hoeft te verwachten in het rentetarief.

Lening oversluiten

Wanneer u meerdere leningen heeft lopen bij verschillende kredietverstrekkers, kunt u een overzichtelijker financiële situatie creëren door alle leningen over te sluiten naar een lening. In veel gevallen kan dit ook nog een lagere rente opleveren waardoor u in vele gevallen voordeliger uit bent. Wilt u weten wat voor u verstandig is? U kunt een vrijblijvend advies aanvragen bij Lenen.nl. Wij geven geheel vrijblijvend en onafhankelijk advies gebaseerd op uw financiële situatie.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Hoeveel kan ik lenen?

Wat kunt u maximaal verantwoord lenen?

Door middel van onze calculatie tool kunt u uitrekenen hoeveel u maximaal kunt lenen en een lening aanvragen voor het bedrag dat u nodig heeft. Wij ondersteunen u in het indienen van uw aanvraag en kunnen u ook persoonlijk adviseren hierin. Dit doen wij geheel vrijblijvend en onafhankelijk ook als u besluit om toch geen lening aan te vragen. De berekening is slechts een indicatie van wat u maximaal kunt lenen. De kredietverstrekkers kunnen ten alle tijden bepalen om uw aanvraag af te wijzen op basis van uw financiële situatie.

Hoeveel kunt u lenen via lenen.nl?

Via Lenen.nl kunt u minimaal een bedrag van 5.000 euro en maximaal 150.000 euro lenen. Het percentage wordt bepaald aan de hand van uw financiële situatie en de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.