afm geld lenen

Doorlopend Krediet aanvragen

Bent u op zoek naar een flexibele vorm van lenen?

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Een doorlopend krediet geeft u vrijheid en flexibiliteit

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u zelf bepaalt wanneer en hoeveel geld u opneemt uit uw krediet. Als u op zoek bent naar een flexibele lening, dan is een doorlopend krediet wellicht iets voor u. Met een doorlopend krediet heeft u altijd geld tot uw beschikking. De afbetaling begint pas als u geld heeft opgenomen en de rente wordt ook uitsluitend berekend over het bedrag dat open staat. Tevens is het mogelijk om reeds afgeloste bedragen opnieuw op te nemen gedurende de looptijd van het krediet. Een doorlopend krediet is ideaal als u verspreid moet betalen.

 

Kenmerken van een doorlopend Krediet

✅ U kunt een krediet aanvragen tot €150.000,-

✅ U betaalt alleen rente over het bedrag wat u opgenomen heeft

✅ De rente kan stijgen of dalen

✅ Een doorlopend krediet kent geen vaste looptijd

✅ U kunt geld opnemen wanneer het u uitkomt

✅ De maandelijkse aflossing is afhankelijk van het bedrag dat open staat

✅ Sneller aflossen is altijd kosteloos via lenen.nl


Direct lening berekenen

Voor- en nadelen Doorlopend Krediet aanvragen.

U bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld u opneemt

Rente wordt uitsluitend betaald over het openstaande bedrag

U kunt altijd kosteloos meer aflossen

De rente staat niet vast en kan gedurende de looptijd stijgen of dalen

Wat is een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een vorm van consumptief krediet. Gedurende de looptijd van een doorlopend krediet kunt u telkens weer de leensom gedeeltelijk of in zijn geheel opnieuw opnemen. De rente die u betaalt wordt berekend over het openstaande bedrag en niet over het maximale krediet. Het bedrag dat u maandelijks betaalt, bestaan uit een deel aflossing en een deel rente over het reeds opgenomen saldo.. Afhankelijk van uw inkomen, vaste laste en overige persoonlijke omstandigheden wordt er bepaald hoe hoog uw maximale kredietlimiet mag zijn.

Het voordeel van een doorlopend krediet is dat u zelf beslist wanneer en hoeveel geld u opneemt. Dit is ideaal als u het volledige bedrag niet in een keer nodig heeft. Zo kunt u altijd op een later moment geld opnemen. De rente wordt dus ook alleen maar berekend over het bedrag dat u heeft opgenomen. Het nadeel van een doorlopend krediet is dan wel dat de rente niet vast staat gedurende de lening. Het is dus mogelijk dat de reken stijgt en u meer moet betalen voor uw lening. ook is het mogelijk dat de rente daalt.

Kosten van een doorlopend krediet berekenen

Wanneer u een offerte aanvraagt weet u vooraf precies wat uw kosten zullen zijn. Bij de aanvraag van een offerte vult u in hoe hoog uw krediet moet zijn en en over welke periode het krediet wilt laten gelden, vervolgens krijgt u een indicatie van hoeveel u maandelijks kwijt bent voor het aflossen van uw lening. Wanneer u een gewenst bedrag gevonden heeft kunt u gelijk vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij diverse kredietverstrekkers. Zo weet u wat de daadwerkelijke kosten zijn voor een lening en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wanneer kan een doorlopend krediet een goede keuze voor u

Wanneer u meer flexibiliteit zoekt dan kan een doorlopend krediet u de oplossing geven. Een doorlopend krediet is bijvoorbeeld prettig als u het totaalbedrag niet gelijk nodig heeft maar in een periode meerdere grote bedragen moet uitgeven, een situatie kan zijn dat u uw huis wilt gaan verbouwen en ook de mogelijkheid wilt houden om bij te lenen voor onvoorziene kosten.

In tegenstelling tot een persoonlijke lening zit u bij een doorlopend krediet niet vast aan een vaste periode. U kunt, naast ieder moment geld opnemen en/of bijlenen, ook altijd extra of volledig aflossen. Op deze manier heeft u zelf de controle over de financiële ruimte die u overhoudt. Een doorlopend krediet heeft geen definitieve einddatum, echter stopt de mogelijkheid om geld op te nemen wanneer u de leeftijd van 60 jaar bereikt.


Meest gestelde vragen over Doorlopend Krediet aanvragen

Wanneer kies ik voor een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is handig als u geld wilt lenen maar nog niet weet hoeveel u nodig heeft, bijvoorbeeld als er verschillende grote uitgaven gaan komen of u wilt wat extra geld achter de hand houden. Het voordeel van een doorlopend krediet is ook dat u het afgeloste bedrag nogmaals kunt opnemen.

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Vooraf spreekt u een kredietlimiet af. Dit limiet is het maximale bedrag wat u kunt lenen. U bepaalt verder zelf wanneer u geld opneemt uit uw krediet. Een doorlopend krediet kent geen vaste looptijd. Dit geeft u de mogelijkheid om altijd geld achter de hand te hebben. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld uw wasmachine stuk gaat of u heeft onverwachte kosten aan uw auto. Door dat de looptijd van de lening niet vast staat brengt dit ook met zich mee dat u een lange tijd aan de lening vast kunt zitten.

Wat is de rente op een doorlopend krediet?

De rente op een doorlopend krediet wordt gebaseerd op het risicoprofiel van de aanvrager. Hoe lager de risicofactoren, hoe lager de rente zal uitkomen. Bijvoorbeeld een getrouwd stel met beide een vaste inkomen en wonend in een koop huis zullen een lagere rente premie krijgen dan een twintiger die op oproepbasis werkt en in een huurhuis woont. Deze manier van rente bepalen wordt Risk Based Pricing genoemd.

Kan ik een doorlopend krediet versneld aflossen?

Maandelijks lost u een deel af van het bedrag dat u heeft opgenomen binnen uw doorlopend krediet. Sneller aflossen van het openstaande bedrag is ook mogelijk. Het bedrag dat u maandelijks aflost bestaat uit een deel rente en en een deel aflossing van het krediet. Een voordeel van een doorlopend krediet is dat u enkel rente betaalt over het bedrag dat u daadwerkelijk opgenomen heeft.

Hoe vraag ik een doorlopend krediet aan?

Als u een doorlopend krediet wilt aanvragen wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij bemiddelen als u geld wilt lenen met uw belang voorop. We werken niet in het voordeel van één of meerdere kredietverstrekkers. Geld lenen kan bij de volgende met zorg geselecteerde kredietverstrekkers: BNP Paribas Personal Finance, DEFAM, InterBank, Nationale Nederlanden en Qander Consumer Finance.

Veilig een doorlopend krediet aanvragen

Wilt u zeker weten dat u de juiste partij kiest voor uw doorlopend krediet, dan zit u bij Lenen.nl aan het juiste aderes. Lenen.nl is een onafhankelijke bemiddelaar die werkt vanuit het belang van de aanvrager. Wanneer u een lening aanvraagt via Lenen.nl beoordelen wij u aanvraag voordat wij deze uitzetten bij de kredietverstrekkers. Wij gaan er voor dat u niet meer leent dan dat u financieel aan kunt. Wanneer u moeite heeft met het besluit kunnen onze onafhankelijk adviseurs u bij staan.


geld lenen - Doorlopend Krediet aanvragen


Veelgestelde vragen over Geld lenen

Een persoonlijke lening is ideaal als u in één keer een grote aankoop gaat doen. Zat u te denken aan een nieuwe auto, een verbouwing, of wilt u investeren in uzelf en een nieuwe opleiding volgen? Dan is een persoonlijke lening de meest geschikte keuze. Van te voren wordt er een vaste rente afgesproken met een vast maandbedrag en vaste looptijd. Zo voorkomt u dat u voor onverwachte veranderingen komt te staan.
Heeft u diverse leningen lopen of juist één lening met een hoge rente? Dan is het oversluiten van een lening een goede optie voor u. Door meerdere leningen over te sluiten naar één lening zorgt u ervoor dat u weer overzicht in uw financiën krijgt en waarschijnlijk minder rente betaald. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter of u kunt besparen op uw maandlasten door over te sluiten.
Bent u er nog niet helemaal zeker van hoeveel u maximaal wilt lenen, dan kunt u vrijblijvend advies vragen bij lenen.nl. Wij kijken naar uw situatie en geven een passend en onafhankelijk advies. Wij raden altijd aan om niet meer te lenen dan u nodig heeft.
Heeft u diverse leningen lopen of juist één lening met een hoge rente? Dan is het oversluiten van een lening een goede optie voor u. Door meerdere leningen over te sluiten naar één lening zorgt u ervoor dat u weer overzicht in uw financiën krijgt en waarschijnlijk minder rente betaald. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter of u kunt besparen op uw maandlasten door over te sluiten.
Bent u van plan om binnenkort te verbouwen? Voor dit leendoel kunt u een keuze maken uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u past. Een lening aanvragen doet u online, op het moment dat het u goed uitkomt.
Denk goed na over de betaal termijnen. Hoeveel kunt u maandelijks aflossen en hoe lang wilt u doen over het aflossen. Een te hoge aflos premie kan er voor zorgen dat u maandelijks niet meer uitkomt met uw financiën of u houdt geen ruimte meer over voor leuke dingen. Een te lage premie kan resulteren in een langere aflos termijn. Hierdoor kan het zijn dat u na een lange periode nog steeds bezig bent met aflossen.
Vaak is het verleidelijk om meer te lenen dan u nodig heeft, zo kunt u dit jaar toch nog even extra op vakantie, of zo zijn de "onvoorziene" kosten ook gedekt. Kijk goed naar het bedrag wat u wilt lenen en welke leen vorm hier het best bij past. Zo zorgt u er voor dat uw maandelijkse kosten niet hoger uitvallen dan nodig is. Mocht u later toch meer geld nodig hebben dan kunt u uw lening oversluiten.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt ons telefonisch bereiken:
ma t/m vrij: 09:00 - 21:00
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot

Lenen.nl

Geld lenen met een lage rente.
Handelsnaam van Geldshop.
Deskundige medewerkers
plusminus