afm geld lenen

Doorlopend Krediet aanvragen

Bent u op zoek naar een flexibele vorm van lenen?

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Een doorlopend krediet geeft u vrijheid en flexibiliteit

Doorlopend krediet is een lening waarbij u zelf bepaalt wanneer en hoeveel u opneemt uit uw krediet. Als u op zoek bent naar een flexibele lening, dan is doorlopend krediet wellicht iets voor u. Met doorlopend krediet heeft u altijd geld tot uw beschikking. De afbetaling begint pas als u geld heeft opgenomen en de rente wordt ook uitsluitend berekend over het openstaande bedrag. Tevens is het mogelijk om reeds afgeloste bedragen opnieuw op te nemen gedurende de looptijd van het krediet. Doorlopend krediet is ideaal als u verspreid moet betalen.

Kenmerken van een doorlopend Krediet

  • U kunt uw krediet aanvragen tot €150.000,-
  • U betaalt alleen rente over het bedrag wat u opgenomen heeft
  • De variabele rente kan stijgen of dalen
  • Doorlopend krediet kent geen vaste looptijd
  • U kunt geld opnemen wanneer het u uitkomt
  • De maandelijkse aflossing is afhankelijk van het bedrag dat open staat
  • Sneller aflossen is altijd kosteloos via lenen.nl

Wat is doorlopend krediet?

Doorlopend krediet is een vorm van consumptief krediet. Gedurende de looptijd van een doorlopend krediet kunt u telkens weer de leensom gedeeltelijk of in zijn geheel opnieuw opnemen. De rente die u betaalt wordt berekend over het openstaande bedrag en niet over het maximale krediet. Het bedrag dat u maandelijks betaalt, bestaat uit een deel aflossing en een deel rente over het reeds opgenomen saldo. Afhankelijk van uw inkomen, vaste laste en overige persoonlijke omstandigheden wordt er bepaald hoe hoog uw maximale kredietlimiet mag zijn.

Het voordeel van doorlopend krediet is dat u zelf beslist wanneer en welk bedrag u opneemt. Dit is ideaal als u het volledige bedrag niet in zijn geheel nodig heeft. Zo kunt u altijd geld opnemen tot een later moment. De rente wordt dus ook alleen maar berekend over het bedrag dat u heeft opgenomen. Het nadeel met een doorlopend krediet is dan wel dat de rente niet vast staat gedurende de lening. Het is dus mogelijk dat de rekening stijgt en u meer moet betalen voor uw lening. Het is ook mogelijk dat de rente daalt.

Kosten van doorlopend krediet berekenen

Wanneer u een offerte aanvraagt, weet u vooraf ongeveer wat uw kosten zullen zijn. Bij een aanvraag van een offerte vult u in hoe hoog uw krediet moet zijn en en over welke periode u het krediet wilt laten gelden. Vervolgens krijgt u een indicatie van hoeveel u maandelijks kwijt bent voor het aflossen van uw lening. Wanneer u een gewenst bedrag gevonden heeft, kunt u gelijk vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij diverse kredietverstrekkers. Zo weet u wat de daadwerkelijke kosten zijn voor de lening en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wanneer is doorlopend krediet een goede keuze?

Wanneer u meer flexibiliteit zoekt, dan kan doorlopend krediet u de oplossing geven. Doorlopend krediet is bijvoorbeeld prettig als u het totaalbedrag niet gelijk nodig heeft, maar in een periode meerdere grote bedragen moet uitgeven. Een situatie kan zijn dat u uw huis wilt gaan verbouwen en ook de mogelijkheid wilt houden om bij te lenen voor onvoorziene kosten.

In tegenstelling tot persoonlijke leningen zit u bij doorlopend krediet niet vast aan een vaste periode. U kunt, ieder moment een bedrag opnemen en/of bijlenen, maar ook altijd extra of volledig aflossen. Op deze manier heeft u zelf de controle over de financiële ruimte die u overhoudt. Doorlopend krediet heeft geen definitieve einddatum, echter stopt de mogelijkheid om geld op te nemen wanneer u de leeftijd van 60 jaar bereikt.

Veilig doorlopend krediet aanvragen

Wilt u zeker weten dat u de juiste partij kiest voor uw doorlopend krediet, dan zit u bij Lenen.nl aan het juiste aderes. Lenen.nl is onafhankelijk als bemiddelaar die werkt vanuit het belang van de aanvrager. Wanneer u uw lening wilt aanvragen via Lenen.nl beoordelen wij uw aanvraag voordat wij deze uitzetten bij de kredietverstrekkers. Wij adviseren u niet meer te lenen dan dat u financieel aan kunt. Wanneer u moeite heeft met het besluit, kunnen onze onafhankelijk adviseurs u bij staan.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Doorlopend Krediet aanvragen

Wanneer kies ik voor een doorlopend krediet?

Doorlopend krediet is handig als u een bedrag wilt, maar nog niet weet hoeveel u nodig heeft, bijvoorbeeld als er verschillende grote uitgaven gaan komen of u wilt wat extra geld achter de hand houden. Het voordeel van het doorlopend krediet bij Lenen.nl is ook dat u het afgeloste bedrag nogmaals kunt opnemen.

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Vooraf spreekt u een kredietlimiet af. Dit limiet is het maximale bedrag voor uw lening. U bepaalt verder zelf wanneer u geld opneemt uit uw krediet. Doorlopend krediet kent geen vaste looptijd. Dit geeft u de mogelijkheid om altijd geld achter de hand te hebben. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld uw wasmachine stuk gaat of u heeft onverwachte kosten aan uw auto. Door dat de looptijd van de lening niet vast staat brengt dit ook met zich mee dat u een lange tijd aan de lening vast kunt zitten.

Wat is de rente op een doorlopend krediet?

De rente op een doorlopend krediet wordt gebaseerd op het risicoprofiel van de aanvrager. Hoe lager de risicofactoren, hoe lager de variabele rente zal uitkomen. Bijvoorbeeld een getrouwd stel met beide een vaste inkomen en wonend in een koop huis zullen een lagere rente premie krijgen dan een twintiger die op oproepbasis werkt en in een huurhuis woont. Deze manier van rente bepalen wordt 'Risk Based Pricing' genoemd.

Kan ik met een doorlopend krediet versneld aflossen?

Maandelijks lost u gedeeltelijk het bedrag dat u heeft opgenomen binnen af uw doorlopend krediet. Sneller aflossen van het openstaande bedrag is ook mogelijk. Het bedrag dat u maandelijks aflost bestaat uit een deel rente en en een deel aflossing van het krediet. Een voordeel van een doorlopend krediet is dat u enkel rente betaalt over het bedrag dat u daadwerkelijk opgenomen heeft.

Hoe vraag ik een doorlopend krediet aan?

Als u een lening doorlopend krediet wilt aanvragen, wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met meerdere persoonlijke factoren. Wij bemiddelen met uw belang voorop. We werken niet in het voordeel van één of meerdere kredietverstrekkers. Een geldbedrag lenen kan bij de volgende met zorg geselecteerde kredietverstrekkers: BNP Paribas Personal Finance, DEFAM, InterBank, Nationale Nederlanden en Qander Consumer Finance.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 21:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.