afm geld lenen

Een lening aanvragen

Een offerte aanvragen voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw lening

Droomt u ook over een nieuw huis, een nieuwe auto of misschien wilt u wel uw leven een andere richting geven door een nieuwe opleiding te volgen. Iedereen heeft zijn eigen dromen en wensen. Daarom is er voor iedereen een geschikte lening met de juiste mogelijkheden, voorwaarden en maandlasten die bij u passen. Bekijk hoeveel u kunt lenen en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een offerte aanvragen

Een offerte kunt u zowel telefonisch als online aanvragen. Bel 088 - 828 22 22 of dien direct online uw aanvraag in. Tijdens het aanvraagproces kunt u vrijblijvend een adviseur aanvragen die u advies geeft over de voor u meest geschikte lening afsluiten. Dit advies is geheel onafhankelijk en kosteloos. Zelf kiezen uit de producten en aanbiedingen van de verschillende aanbieders zonder advies kan natuurlijk ook. Dat heet bij ons ‘execution only’. Wij verzorgen enkel de administratieve afhandeling van de lening in samenwerking met de kredietverstrekker.

Offerte(s) ontvangen

Uw aanvraag komt eerst binnen op onze afdeling acceptatie. Zij nemen uw aanvraag in behandeling en zetten deze uit bij verschillende kredietverstrekkers. Dit is een voorlopig voorstel omdat kredietverstrekkers nog niet over alle benodigde documenten beschikken het moment van een lening aanvragen. Deze offerte(s) ontvangt u doorgaans binnen 24 uur nadat u uw aanvraag hebt gedaan.

Keuze maken uit kredietverstrekkers

Wanneer u een keuze gemaakt heeft uit één van de kredietverstrekkers dan gaat u akkoord door de offerte te ondertekenen en terug te sturen naar ons in combinatie met alle benodigde documenten. Wij controleren uw aanvraag en sturen deze door naar de betreffende kredietverstrekker.

N.B. Omdat onze dienstverlening op afstand is, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het ondertekenen van uw offerte.

Ontvangst van bevestiging en uw geld

Zodra de kredietverstrekker akkoord heeft gegeven op uw aanvraag ontvangt u van ons bericht hierover. In dit bericht staat ook hoe u over uw geleende bedrag kunt beschikken. Mocht uw aanvraag onverhoopt toch nog worden afgewezen dan informeren we u uiteraard hier ook over.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Een lening aanvragen

Is de rente op een flex en zeker aftrekbaar?

Bent u op zoek naar een lening voor uw eigen woning of bent u benieuwd of de rente aftrekbaar is? Op welk soort lening de rente aftrekbaar is, vertellen we u graag.

Rente op een flex en zeker

De 'Wet herziening fiscale behandeling eigen woning' is vanaf 1 januari 2013 van kracht gegaan. Vanaf 1 januari 2013 heeft u op renteaftrek op een flex en zeker geen recht meer. Wanneer u voor 1 januari 2013 nog een bedrag van het flex en zeker heeft opgenomen en dit gebruikt heeft voor een verbouwing of aanschaf van een woning waar u primair in woont, dan heeft u over dat bedrag nog wel recht op renteaftrek. Heeft u daarna nog bedragen opgenomen? Deze vallen onder de nieuwe wetgeving en zijn hierdoor niet aftrekbaar.

Waarom een flex en zeker voor een woning?

Wanneer u de leensom van het krediet in zijn geheel of gedeeltelijk op wilt nemen over een langere periode, wordt er een flex en zeker aangevraagd. Dit biedt flexibiliteit voor u tijdens de verbouwing van uw woning? Over het openstaande saldo wordt uw rente berekend.

Wanneer u een langere tijd in een verbouwing zit en u telkens een gedeelte op wilt nemen, is een flex en zeker een uitkomst. Weet u niet hoe lang een verbouwing gaat duren en wat de precieze kosten zullen zijn, biedt een flex en zeker de oplossing.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Bent u uw eigen woning aan het verbouwen? Dan kan voor u een persoonlijke lening fiscaal aantrekkelijker zijn. Op een persoonlijke lening is de rente wél aftrekbaar. Deze rente is wel alleen aftrekbaar wanneer er aangetoond kan worden als het gaat om een verbouwing die wordt uitgevoerd voor een woning waar u primair in woont. Wilt u meer weten over renteaftrek op een persoonlijke lening? Voor meer informatie kunt bij de Belastingdienst terecht.

Geld lenen: waar moet ik op letten?

Wilt u binnenkort een grote aankoop doen zoals een auto of wellicht wilt u eindelijk een dakkapel gaan plaatsen? Geld lenen kan daarvoor de oplossing bieden, maar er zijn wel een aantal verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van lening.

Wanneer geld lenen?

Een lening wordt in de meeste gevallen afgesloten om een grote aankoop te financieren of omdat u het volledige leenbedrag niet op uw rekening heeft staan. Het is wel belangrijk dat u op een verstandige manier geld leent en niet een hoger leenbedrag aanvraagt dan u daadwerkelijk nodig hebt.

Het aanvragen van een lening kan ook voordelig uitpakken wanneer u het leenbedrag investeert in uw primaire woning, u heeft dan namelijk waarschijnlijk recht op renteaftrek.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening?

Wanneer u een lening gaat afsluiten wilt u dit doen tegen een lage rente en wilt u een korte looptijd zodat de kosten binnen de perken blijven. Een lage rente voor een lening kiezen doet u door verschillende aanbieders te vergelijken. Het vooronderzoek bespaart u vaak honderden euro’s.

U kunt via ons een aanvraag doen voor geld lenen. Wij zetten uw aanvraag uit bij verschillende kredietverstrekkers, waardoor u een keuze heeft tussen verschillende aanbiedingen en kunt u zelf kiezen welke lening het best past bij uw situatie. Let bij uw aanvraag voor een lening op de volgende punten:

  • De looptijd van de lening;
  • Hoe hoog is de rente, inclusief bijkomende kosten;
  • Hoeveel moet u per maand betalen aan rente en aflossing? En zijn dit kosten die u kunt missen;

Is uw lening afgewezen? Probeer het dan opnieuw via Lenen.nl

Wat zijn de mogelijkheden als uw lening is afgewezen?

Uw lening kan om meerdere redenen afgewezen zijn door de bank of kredietverstrekker. Elke kredietverstrekker hanteert zijn eigen richtlijnen waardoor een lening door een kredietverstrekker afgewezen kan worden maar bij een ander toch een goedkeuring komt. Wanneer u bij verschillende kredietverstrekkers een aanvraag doet voor een offerte dan is het dus ook mogelijk dat u hier verschillen in ziet. De rente die u over de lening betaald kan dus variëren. Ook de voorwaarden die gehanteerd worden verschillen.
Via Lenen.nl vraagt u heel makkelijk meerdere offertes aan. Via de rekentool geeft u aan hoeveel u wilt lenen en wij zetten u aanvraag uit bij DEFAM, Nationale Nederlanden, BNP, Qander en InterBank.

Lening aanvragen via lenen.nl

Wanneer uw financiering is afgewezen en u via ons een nieuwe offerte aanvraagt, vragen wij naast uw personalia ook informatie over uw financië. Hierbij is te denken aan uw inkomsten en woonlasten. Deze zijn essentieel om te beoordelen of het voor u verantwoord is om de gewenste hoeveelheid te lenen. Mocht u hier vragen of twijfels over hebben dan kunt u ons vrijblijvend om advies vragen. Lenen.nl is een onafhankelijke informatie bron.

Ook als uw lening bij een van de volgende banken is afgewezen kunt u het nogmaals proberen via Lenen.nl:
ABN AMROBNP ParibasDEFAMDefam PremiumDirectaFindioFreoINGInterbankLender en SpenderLendicoMoneyouNationale NederlandenQanderRabobankRibankSantander en SNS.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.