afm geld lenen

Lening oversluiten

Wat is oversluiten? voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Bespaar door uw leningen over te sluiten

Heeft u leningen afgesloten tegen een vast rente en bent u benieuwd of u kunt besparen met de huidige rentestand door uw lening over te sluiten? De rente is de afgelopen jaren gezakt en deze trend blijft zich ook in 2020 voortzetten. U kunt via ons een lening oversluiten.

Wat is oversluiten?

Rente op een persoonlijke lening daalt verder in 2021

Zoals hierboven benoemd daalt de rente lichtelijk verder in 2021. Dit was in 2019 al erg laag met een rente van 3,9% en in 2020 uitzonderlijk laag met 3,5%. De consument profiteert van een concurrentiestrijd waarin verschillende kredietverstrekkers het rentetarief drukken: waar één bank de rente verlaagd volgen de anderen.

Waarom een lening oversluiten?

Het oversluiten van een lening is het meest bekend onder de hypotheekleningen waar mensen hun hypotheek oversluiten om een lagere rente te betalen. Dit is ook mogelijk met ander soort leningen. Het oversluiten van een lening houdt in dat u met een nieuwe lening de huidige lening(en) aflost. Wanneer u de lening tegen een lagere rente afsluit kan dit aanzienlijk schelen in de kosten. Tevens geeft het u meer duidelijkheid over het nog openstaande bedrag en de maandelijkse lasten wanneer allen onder één lening valt.

Meerdere leningen oversluiten

Wilt u meerdere kleinere leningen oversluiten, zoals een creditcardschuld, koop op afbetaling of wanneer u rood staat bij de bank? Via ons sluit u meerdere leningen over tot één. Het oversluiten van een lening zorgt ervoor dat u meer overzicht krijgt in uw financiële situatie.

Als u één of meerdere leningen wilt oversluiten wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij bemiddelen als u geld wilt lenen met uw belang voorop. We werken niet in het voordeel van één of meerdere kredietverstrekkers. Geld lenen kan bij de volgende met zorg geselecteerde kredietverstrekkers: BNP Paribas Personal Finance, DEFAM, InterBank, Nationale Nederlanden en Qander Consumer Finance.

Kosten voor een lening oversluiten

Via onze rekenhulp tool kunt u makkelijk berekenen wat uw nieuwe maandelijkse premie wordt wanneer u ervoor kiest om uw lening over te sluiten. Wanneer u uw lening of leningen wilt oversluiten kunt u in maandelijkse kosten besparen. Het oversluiten zelf is in de meeste gevallen kosteloos echter kunnen kredietverstrekkers wel een boeteclausule hanteren. In onze rekentool vult u het totaal bedrag van al uw leningen in en de periode waarover u de nieuwe lening wilt aflossen. U krijgt dan direct te zien hoeveel premie u maandelijks betaald.

Lening oversluiten en bijlenen

Wilt u uw lening oversluiten om bij te lenen? Dat is mogelijk. Met het oversluiten van een lening gaat u in feite een nieuwe lening aan. Wanneer u een hoger bedrag leent dan uw oorspronkelijke leenbedrag kunt u het verschil gebruiken voor uw leendoel.

Houdt u er wel rekening mee dat de maandelijkse kosten door het verhogen van een lening kunnen stijgen. U wil er zeker van zijn dat u dit financieel kunt dragen.

Waar moet u op letten bij het oversluiten van een lening?

  1. Leenvorm: U gaat een nieuwe leenvorm aan wanneer u meerdere leningen oversluit tot één lening. Via ons kunt u een lening oversluiten naar een persoonlijke lening.  Met een persoonlijke lening betaalt u een vast bedrag per maand terug aan aflossing en weet u wanneer de lening is afgelost.  
  2. Looptijd: Wilt u een nieuwe lening aan gaan om te profiteren van de lage rentestand? Houdt dan ook rekening met de looptijd van de lening. Een langere looptijd betekent ook dat u meer rente betaalt. Het maandelijkse bedrag mag dan lager zijn, toch geeft u onderaan de streep meer uit. 
  3. Tussentijds aflossen: Wordt u de mogelijkheid geboden om tussentijds af te lossen?  Het tussentijds aflossen zorgt er onder aan de streep voor dat u minder kosten maakt aan rente. 
Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Lening oversluiten

Waarom een lening oversluiten?

De rente die vastgesteld wordt bij het aanvragen van een lening kan door de jaren heen veranderen. Zo kan het zijn dat u geld heeft geleend tegen een rentepercentage dat hoger ligt dan het rentepercentage dat nu gevraagd wordt. In dit geval kan het voordelig zijn om uw lening over te sluiten tegen een lagere rente waardoor niet alleen uw maandelijkse bedrag lager uitkomt, maar ook het nog af te lossen bedrag. Wanneer u meerdere kleinere leningen naast elkaar heeft lopen betaalt u vaak een hogere rente. In dit geval is het handig om alle leningen onder een grotere lening te laten vallen waardoor u minder rente betaalt op het af te lossen bedrag.

Kosten voor het oversluiten van een lening

Het oversluiten van een lening kost u niks extra. Daarnaast ontvangt u vrijblijvend advies van ons over het oversluiten van uw leningen, ook als u besluit om de rekeningen niet over te sluiten. Echter kan het wel voorkomen dat de huidige kredietverstrekker kosten in rekening brengt voor het versneld aflossen van uw lening(en).

Welke leningen kunt u oversluiten?

U kunt verschillende leningen oversluiten. U kunt daarbij denken aan het afbetalen van het rood staan bij een bank, een creditcardschuld, een webwinkel krediet, een persoonlijke lening of een flex en zeker. Wanneer u bij verschillende kredietverstrekkers meerdere leningen heeft openstaan kunt u er ook voor kiezen om deze leningen over te sluiten naar een grote lening. Zo krijgt u een beter overzicht van uw financiële situatie en betaalt u nog maar één bedrag per maand.

Boete voor het oversluiten van een lening

In de meeste gevallen kunt u boetevrij uw lening afbetalen. Echter wordt er bij sommige kredietverstrekkers wel een boete opgenomen in de leenvoorwaarden. Desondanks is het in de meeste gevallen toch voordeliger om de lening over te sluiten. Twijfelt u over het oversluiten van uw lening, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies over uw situatie.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.