afm geld lenen

Lening oversluiten

Krijg overzicht in uw financiƫle situatie

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Bespaar door uw leningen over te sluiten

Heeft u diverse leningen lopen of juist één lening met een hoge rente? Dan is het oversluiten van een lening een goede optie voor u. Door meerdere leningen over te sluiten naar één lening zorgt u ervoor dat u weer overzicht in uw financiën krijgt en waarschijnlijk minder rente betaald. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter of u kunt besparen op uw maandlasten door over te sluiten.


Direct lening berekenen

Wat is oversluiten?

Het oversluiten van een lening is het meest bekend onder de hypotheekleningen waar mensen hun hypotheek oversluiten om een lagere rente te betalen. Dit is ook mogelijk met ander soort leningen. Het oversluiten van een lening houdt in dat u met een nieuwe lening de huidige lening(en) aflost. Wanneer u de lening tegen een lagere rente afsluit kan dit aanzienlijk schelen in de kosten. Tevens geeft het u meer duidelijkheid over het nog openstaande bedrag en de maandelijkse lasten wanneer allen onder één lening valt.

Leningen oversluiten

Als u één of meerdere leningen wilt oversluiten wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij bemiddelen als u geld wilt lenen met uw belang voorop. We werken niet in het voordeel van één of meerdere kredietverstrekkers. Geld lenen kan bij de volgende met zorg geselecteerde kredietverstrekkers: BNP Paribas Personal Finance, DEFAM, InterBank, Nationale Nederlanden en Qander Consumer Finance.

Kosten voor een lening oversluiten berekenen

Via onze rekenhulp tool kunt u makkelijk berekenen wat uw nieuwe maandelijkse premie wordt. Wanneer u uw lening of leningen wilt oversluiten kunt u in maandelijkse kosten besparen. Het oversluiten zelf is in de meeste gevallen kosteloos echter kunnen kredietverstrekkers wel een boeteclausule hanteren. In onze rekentool vult u het totaal bedrag van al uw leningen in en de periode waarover u de nieuwe lening wilt aflossen. U krijgt dan direct te zien hoeveel premie u maandelijks betaald.


Meest gestelde vragen over Lening oversluiten

Waarom een lening oversluiten

De rente die vastgesteld wordt bij het aanvragen van een lening kan door de jaren heen veranderen. Zo kan het zijn dat u geld heeft geleend tegen een rentepercentage dat hoger ligt dan het rentepercentage dat nu gevraagd wordt. In dit geval kan het voordelig zijn om uw lening over te sluiten tegen een lagere rente waardoor niet alleen uw maandelijkse bedrag lager uitkomt, maar ook het nog af te lossen bedrag. Wanneer u meerdere kleinere leningen naast elkaar heeft lopen betaalt u vaak een hogere rente. In dit geval is het handig om alle leningen onder een grotere lening te laten vallen waardoor u minder rente betaalt op het af te lossen bedrag.

Kosten voor het oversluiten van een lening

Het oversluiten van een lening kost u niks extra. Daarnaast ontvangt u vrijblijvend advies van ons over het oversluiten van uw leningen, ook als u besluit om de rekeningen niet over te sluiten. Echter kan het wel voorkomen dat de huidige kredietverstrekker kosten in rekening brengt voor het versneld aflossen van uw lening(en).

Welke leningen kunt u oversluiten?

U kunt verschillende leningen oversluiten. U kunt daarbij denken aan het afbetalen van het roodstaan bij een bank, een creditcardschuld, een webwinkel krediet, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wanneer u bij verschillende kredietverstrekkers meerdere leningen heeft openstaan kunt u er ook voor kiezen om deze leningen over te sluiten naar een grote lening. Zo krijgt u een beter overzicht van uw financiële situatie en betaalt u nog maar één bedrag per maand.

Boete voor het oversluiten van een lening

In de meeste gevallen kunt u boetevrij uw lening afbetalen. Echter wordt er bij sommige kredietverstrekkers wel een boete opgenomen in de leenvoorwaarden. Desondanks is het in de meeste gevallen toch voordeliger om de lening over te sluiten. Twijfelt u over het oversluiten van uw lening, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies over uw situatie.


geld lenen - Lening oversluiten


Telefonische assistentie nodig?

U kunt ons telefonisch bereiken:
ma t/m vrij: 09:00 - 21:00
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot

Lenen.nl

Geld lenen met een lage rente.
Handelsnaam van Geldshop.
Deskundige medewerkers