afm geld lenen

Geld lenen voor auto

Een auto financiering die bij u past voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


De autofinanciering die bij u past

Kijkt u al enige tijd uit naar die nieuwe sportieve auto of wilt u tijdens die mooie zonnige dagen rondrijden in een cabrio? Welk soort auto u ook graag zou willen, via Lenen.nl vind u de beste autofinanciering. Zo kunt u de auto van uw dromen, of de auto die u echt nodig heeft, kopen.

Een auto financiering die bij u past

Bij de aanschaf van de auto gaat het vaak om een eenmalige financiering. Lenen.nl biedt twee soorten leningen, een flex en zeker en een persoonlijke lening. Omdat u van plan bent om een bedrag te lenen voor een auto, is de meest logische keuze voor u, een persoonlijke lening. Wilt u toch liever maandelijks kunnen opnemen voor de financiering van uw auto? Dan biedt het flex en zeker de oplossing.

Persoonlijke lening aanvragen

Hierbij neemt u het gewenste bedrag eenmalig op. De periode waarover de geleende bedrag loopt en de rente die u betaald zijn van te voren vastgesteld en zullen niet veranderen. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent. Echter is het bij deze vorm van lenen niet mogelijk om later meer bij te lenen binnen de afgesproken termijn.

Flex en Zeker Lening aanvragen

Wilt u zelf bepalen hoeveel u opneemt binnen het afgesproken bedrag? Heeft u het bedrag niet direct in z'n geheel nodig of voorziet u extra kosten in de toekomst? Dan is het flex en zeker misschien wel de juiste keuze. Het bedrag dat u gedurende de looptijd heeft afgelost, kunt u eventueel nogmaals opnemen. Bij een flex en zeker is er geen sprake van vaste looptijd en ook een vaste rente. De rente die u betaald, betaald u alleen over het reeds opgenomen bedrag. Geld opnemen binnen het vastgestelde bedrag is in de meeste gevallen niet meer mogelijk bij het bereiken van een 60-jarige leeftijd.

Autofinanciering aanvragen

Wanneer u een nieuwe autofinanciering wilt aanvragen, dan kunt u via ons telefonisch contact opnemen of online offerte aanvragen. U geeft naast uw personalia ook informatie over uw inkomsten en woonlasten. Deze gegevens zijn nodig om te beoordelen of u verantwoord uw autofinanciering kunt afsluiten. Wanneer wij uw aanvraag volledig hebben ontvangen, wordt deze door de afdeling acceptatie beoordeeld. Uw aanvraag wordt vervolgens bij vijf verschillende banken uitgezet. Wanneer wij reactie krijgen van de kredietverstrekkers, worden deze aan u voorgelegd. U heeft zelf de keuze bij welke verstrekker u de lening aan wilt gaan. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt uit de kredietverstrekkers, ondertekent u de offerte en stuurt u de gewenste documenten toe. Als alles op orde is ontvangt u het bedrag op uw rekening.

Tips voor het financieren van een auto

  • Houd rekening met de levensduur van uw auto

Gemiddeld rijden Nederlanders vijf tot zes jaar in dezelfde auto. Daarom is het verstandig om de looptijd van het geleende bedrag hier op te baseren. Een looptijd van 60 tot 72 maanden is daarom voor een autofinanciering vaak de beste keuze. Hierdoor voorkomt u dat u nog aan betalingen moet voldoen, wanneer de auto (financieel) is afgeschreven of is verkocht.

  • Houd rekening met onderhoudskosten

Naast de aanschafwaarde van de auto moet u ook rekening houden met de maandelijkse en jaarlijkse kosten die de auto met zich mee neemt. Denk hierbij aan belasting, onderhoud en benzine verbruik. Een auto heeft gemiddeld zo’n €75,- tot €100,- aan maandelijkse onderhoud (Nibud). Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een auto.

  • Kopen op afbetaling: pas op

Veel autoverkopers bieden u de mogelijkheid om (een deel van) de auto op een later moment te betalen. U koopt de auto dan op afbetaling. Hoewel dit natuurlijk heel aantrekkelijk klinkt, blijft dit alsnog een vorm van lenen. Vaak is dit dan ook nog eens een hele dure lening. Soms betaalt u zelfs de wettelijk maximale rente van 14%. Zonde van uw geld. Met een rentetarief vanaf 6,4% is een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening veel goedkoper.

  • Een autofinanciering tegen de laagste rente

Zoals u nu heeft gelezen zijn er veel verschillende vormen van lenen bij veel verschillende aanbieders. Aangezien de kosten van lenen ontstaan uit de rente die u betaald, wilt u natuurlijk een zo laag mogelijke rente op het geleende bedrag. Daarom sturen wij u altijd het aanbod van meerdere banken. Zo kunt u de rente en voorwaarden snel en gemakkelijk vergelijken. Vervolgens kiest u de lening die het beste bij u past en wij regelen de rest. Bij ons sluit u al een autolening af vanaf 6,4%.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Geld lenen voor auto

Autolening: wat kost dat?

Als u kiest om via ons een lening af te sluiten voor een auto, dan rekenen wij daar geen extra kosten voor. Wanneer u een lening aanvraagt, betaalt u een rentepercentage over het geleende bedrag. Wij ontvangen van de kredietverstrekker een vergoeding in de vorm van een provisie.

Hoe werkt lenen voor een auto?

Bij ons kunt u zowel telefonisch als via de website uw lening aanvragen. Wanneer u een autofinanciering aanvraagt, wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij fungeren enkel als bemiddelaar wanneer u besluit om te lenen. Uw aanvraag wordt bij verschillende kredietverstrekkers ingediend. Zo bent u ervan verzekerd dat u het beste aanbod ontvangt.

Een persoonlijke lening of een flex en zeker?

Omdat u op voorhand al weet hoeveel u wilt lenen voor de auto, is in deze situatie een persoonlijke lening de meest logische oplossing. Ze weet u van te voren waar u aan toe bent en staat de rente gedurende de looptijd vast.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel u maximaal kunt lenen, is afhankelijk van uw financiële situatie. Er wordt gekeken naar uw inkomen en vaste lasten. Het is niet verstandig om het maximaal haalbare bedrag te lenen. Zo houdt u in de toekomst geen ruimte meer over mochten er financiële tegenvallers zijn. Via Lenen.nl kunt u een offerte aanvragen tegen een maximum bedrag van €150.000,-. In onze offerteaanvraag module kunt u een inschatting krijgen van wat uw maandelijkse aflossing zal zijn.

Over welke periode moet ik mijn lening aflossen?

Naast de hoogte van het bedrag dat u maandelijks betaald, moet u ook goed letten op het aflossingstermijn. Bedenk op voorhand hoe lang u in deze auto verwacht te rijden. Wanneer de auto aan vervanging toe is, wilt u niet nog vastzitten aan een restschuld. Bovendien, hoe langer de looptijd, hoe meer u uiteindelijk betaalt aan rente.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.