afm geld lenen

Persoonlijke lening aanvragen

Bij Lenen.nl sluit u uw persoonlijke lening af die bij u past.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Een persoonlijke lening aanvragen

Van te voren wordt er een vaste rente afgesproken met een vast maandbedrag en vaste looptijd. Zo voorkomt u dat u voor onverwachte veranderingen komt te staan. Een persoonlijke lening is ideaal als u in één keer een grote aankoop gaat doen. Zat u te denken aan een nieuwe auto, een verbouwing, of wilt u investeren in uzelf en een nieuwe opleiding volgen? Dan is een persoonlijke lening de meest geschikte keuze.

Kenmerken van een persoonlijke lening

  • U kunt bedragen lenen tussen de €2.500,- en €150.000,-
  • Het rentepercentage staat vast
  • De looptijd ligt tussen de 6 en 120 maanden
  • U krijgt het geleende bedrag volledig in een keer op uw rekening
  • Maandelijks lost u een vast bedrag af
  • Sneller aflossen is mogelijk en bij meeste kredietverstrekkers kosteloos
  • U weet vooraf wat de looptijd is

Voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Het totaal bedrag in een keer op uw rekening

Elke maand dezelfde maandlasten

Een vaste rente voor de hele periode dat u aflost

Extra aflossen altijd mogelijk

Voor een verbouwing aan eigen woning is de rente aftrekbaar

Je leent in een keer het gehele bedrag waarvan de afbetaling de eerst volgende maand begint

Naast het terugbetalen van het geleende bedrag betaalt u ook rente

Afbetalen kan lang duren, in deze tijd kunt u persoonlijk financiële situatie veranderen

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het geleende bedrag in één transactie op uw rekening wordt gestort. Een persoonlijke lening geeft u zekerheid en u weet precies waar u aan toe bent: iedere maand betaalt u een vast bedrag aan rente en het aflossen van de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening vraagt u aan voor het financieren van een eenmalige grote aankoop zoals een auto, boot, of voor het financieren van een verbouwing of opleiding.

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u van te voren weet wanneer u van de lening af bent en wat u per maand betaalt. Tevens is de rente vooraf vastgezet waardoor uw maandbedrag gedurende de hele periode hetzelfde blijft. Het nadeel van een persoonlijke lening is dat u het afgeloste bedrag niet nogmaals kan opnemen. Dit maakt deze vorm van lenen niet flexibel. Wenst u toch flexibiliteit in uw lening, dan is een flex en zeker wellicht een betere keuze voor u.

Kosten van een persoonlijke lening berekenen

Via onze rekenhulp tool kunt u makkelijk de kosten van een persoonlijke lening berekenen. U vult in hoeveel u wilt lenen en over welke periode u het gewenste bedrag wilt terug betalen, en vervolgens krijgt u een indicatie van hoeveel u maandelijks kwijt bent voor het aflossen van uw lening. Wanneer u een gewenst bedrag gevonden heeft kunt u gelijk vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij diverse kredietverstrekkers. Zo weet u wat de daadwerkelijke kosten zijn voor een lening en komt u niet voor verrassingen te staan.

Een persoonlijke lening aanvragen

Is een persoonlijke lening de juiste oplossing voor uw leendoel? Dan kunt u via Lenen.nl een persoonlijke lening aanvragen. Uw aanvraag wordt uitgezet bij verschillende kredietverstrekkers. Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een kredietverstrekker en al het papierwerk op orde is, ontvangt u eenmalig het bedrag op uw rekening. Het geleende bedrag betaald u in termijnen af tegen een vooraf bepaalde rente.

Rente op een persoonlijke lening

De rente op een persoonlijke rekening is afhankelijk van uw financiële situatie. Hoe lager het risico is hoe lager het rentetarief zal uitvallen. Een getrouwd stel met beide een vast inkomen en wonende in een koopwoning kunnen een lagere rente verwachten dan een alleenstaande twintiger, die uitzendkracht is en in een huurwoning woont. Deze manier van rente bepalen wordt Risk Based Pricing genoemd.

Veilig een persoonlijke lening aanvragen

Wilt u zeker weten dat u de juiste partij kiest voor uw persoonlijke lening, dan zit u bij Lenen.nl aan het juiste aderes. Lenen.nl is een onafhankelijke bemiddelaar die werkt vanuit het belang van de aanvrager. Wanneer u een lening aanvraagt via Lenen.nl beoordelen wij u aanvraag voordat wij deze uitzetten bij de kredietverstrekkers. Wij gaan er voor dat u niet meer leent dan dat u financieel aan kunt. Wanneer u moeite heeft met het besluit kunnen onze onafhankelijk adviseurs u bij staan.
Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Persoonlijke lening aanvragen

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Wanneer u kiest voor een persoonlijke rekening vraagt u een offerte aan. U berekent het gewenste bedrag dat u wilt lenen en de termijnen waarin u de lening wilt aflossen. Wij zetten uw aanvraag uit bij verschillende kredietverstrekkers. Vervolgens maakt u een keuze uit de kredietverstrekkers.

Wanneer u een persoonlijke leenovereenkomst afsluit, ontvangt u het gewenste bedrag in zijn geheel op uw bankrekening. De looptijd van de lening, de rente en het vaste termijnbedrag vastgelegd. U kunt gedurende de lening altijd het openstaande bedrag in zijn geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen. Bij de leningen via Lenen.nl is dit ook altijd kosteloos.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een flex en zeker?

Een persoonlijke lening en een flex en zeker zijn allebei een consumptief krediet. Een persoonlijke lening geeft u meer zekerheid over fiscale gevolgen van de lening, maar is daar in tegen minder flexibel dan flex en zeker. Flex en Zeker Lening geeft u meer flexibiliteit, hier staat wel tegenover dat de rente van flex en zeker vast is. Deze kan stijgen of dalen tijdens de looptijd.

Hoe vraag je een persoonlijke lening aan?

Als u een persoonlijke lening wilt aanvragen wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij bemiddelen als u geld wilt lenen met uw belang voorop. We werken niet in het voordeel van één of meerdere kredietverstrekkers. Geld lenen kan bij de volgende met zorg geselecteerde kredietverstrekkers: BNP Paribas Personal Finance, DEFAM, InterBank, Nationale Nederlanden en Qander Consumer Finance.

Is de rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning waar u in woont, dan is de rente aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De rente is enkel aftrekbaar bij leenvormen waar een maandelijks bedrag wordt afgelost. Dit is wel het geval bij een persoonlijke lening, maar niet bij flex en zeker.

Raadpleeg de Belastingdienst voor meer informatie.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.