afm geld lenen

Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen verbouwing voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Geld lenen voor verbouwing

Bent u van plan om binnenkort te verbouwen? Voor dit leendoel kunt u een keuze maken uit een flex en zeker of met een persoonlijke lening. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u past. Een lening aanvragen doet u online, op het moment dat het u goed uitkomt. Via Lenen.nl vraagt u al een lening aan tegen een lage rente van 6,4%.

Geld lenen verbouwing

Op welke manier wilt u uw verbouwing financieren? U kunt kiezen uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een flex en zeker. De lening die voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Mocht u liever persoonlijk advies willen dan staan onze financieel adviseurs klaar om u telefonisch te spreken. Wij zijn een onafhankelijke partij en bemiddelen tussen verschillende kredietverstrekkers.

Persoonlijke lening verbouwing

Als u eenmalig een bedrag nodig heeft voor uw verbouwing dan kunt u er voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening geeft u meer zekerheid over de te verwachte maandelijkse kosten. Zo is de periode waarin u aflost van te voren bepaald en leent u tegen een vast rentepercentage. Zo staan er u geen verassingen achteraf te wachten. Wilt u gebruik maken van een persoonlijke lening voor het verbouwen van uw eigen woning? U kunt dan de rente ook nog eens aftrekken van de inkomstenbelasting. Het aftrekken van de rente kunt u alleen doen bij een financiering waarbij u maandelijks een deel aflost. Dit is dus bij de andere leenvorm niet mogelijk.

Flex en Zeker Lening verbouwing

Wanneer u verwacht dat de verbouwing over een langere periode bezig zal zijn, dan biedt een flex en zeker een oplossing. Hierbij ervaart u meer flexibiliteit. Doordat u niet vast zit aan een vaste looptijd, krijgt u de mogelijkheid om over een langere periode een bedrag op te nemen. De rente op een flex en zeker wordt berekend over het openstaande bedrag en is vast gedurende de looptijd. Het maandbedrag dat u betaalt, bestaat uit rente en aflossing.

Belastingaftrek wanneer u leent voor een verbouwing

Wilt u geld lenen voor een verbouwing aan uw eigen woning? Dan kunt u de rente en kosten die u hiervoor betaalt onder bepaalde voorwaarden aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Let op, dit geldt alleen bij een persoonlijke lening. Hierbij moet u kunnen aantonen aan de Belastingdienst dat u het bedrag gebruikt heeft om de verbouwing te betalen.

Kosten verbouwing

Weet u nog niet hoeveel u verbouwing gaat kosten maar wilt u wel alvast kijken of een lening mogelijk is? Natuurlijk is dit volledig afhankelijk van uw wensen en hoeveel werk u zelf verricht aan de verbouwing en welke materialen u gaat gebruiken. Onderstaande tabel geeft u een indicatie van wat een verbouwing kost en hoeveel u hier voor nodig heeft.

De gemiddelde kosten per verbouwing, inclusief materiaal- en arbeidskosten en btw
(let op: we geven hier een indicatie):

Type verbouwingGemiddelde kosten
Toilet€ 1.850 - € 2.650
Badkamer€ 6.500 - € 9.500
Zolder€ 9.000 - € 13.000
Keuken€ 12.500 - € 17.500
Aanbouw€ 19.000 - € 27.000
Warmtepomp€ 5.000 - € 25.000
Zonnepanelen€ 4.000 - € 10.000

Voor verbouwing lenen? Lees meer tips hieronder

  • Leen alleen het bedrag dat u nodig heeft.
  • Heeft u eenmalig een vast bedrag nodig? Kies dan voor een persoonlijke lening. Als u doorlopend wilt kunnen opnemen, kunt u beter een flex en zeker kiezen.
  • Heeft u al een hypotheek? Dan kunt u ook deze hypotheek verhogen.
  • Belangrijk is om de voorwaarden goed door te lezen en vergelijk deze tussen de verschillende banken.
  • Controleer de vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt om te voorkomen dat u in zee gaat met een onbetrouwbare kredietverstrekker.
  • Vergeet de risico’s niet: als u leent, gaat u een verplichting aan. U moet zich aan betalingsafspraken houden, ook als u persoonlijke situatie in negatieve zin verandert.

Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Geld lenen voor verbouwing

Verbouwing? Wat is de beste lening?

U kunt kiezen uit een flex en zeker of een persoonlijke lening. Zoals u eerder heeft gelezen, hebben beide leenvormen hun eigen voor- en nadelen.

Wanneer u van te voren een goed beeld heeft van alle kosten die u gaat maken, dan is een persoonlijke lening de meest geschikte keuze. Wanneer u niet al het gehele bedrag in een keer nodig heeft of de kosten van het project kunnen veranderen, dan kunt u beter kiezen voor een flex en zeker.

Welke keuze het beste is in uw situatie, is afhankelijk van meerdere factoren. Mocht u toch twijfelen over welke leenvorm u moet afsluiten, neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Onze financiële adviseurs zijn experts op het gebied van leningen en staan u geheel onafhankelijk te woord.

Wat kost geld lenen voor uw verbouwing?

Als u kiest om via ons een bedrag op te nemen voor een verbouwing dan rekenen wij daar geen extra kosten voor. Wanneer u uw lening aanvraagt, betaalt u een rentepercentage over het geleende bedrag. Wij ontvangen van de kredietverstrekker een vergoeding in de vorm van een provisie.

Hoe werkt het lenen voor uw verbouwing?

Bij ons kunt u zowel telefonisch als via de website de aanvraag van de lening doen. Wanneer u een aanvraag doet voor uw lening voor een dakkapel, wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij fungeren enkel als bemiddelaar wanneer u besluit om geld te lenen. Uw aanvraag wordt bij verschillende kredietverstrekkers ingediend. Zo bent u ervan verzekerd dat u het beste aanbod ontvangt.

Verbouwing financiering aanvragen

Wanneer u een verbouwing financiering wilt aanvragen dan kunt u die via ons telefonisch of online aanvragen. U geeft naast uw personalia ook informatie over uw inkomsten en woonlasten. Deze gegevens zijn nodig om te beoordelen of u op een verantwoorde manier uw lening kunt afsluiten. Wanneer wij uw aanvraag volledig hebben ontvangen, wordt deze door de afdeling acceptatie beoordeeld. Uw aanvraag wordt vervolgens bij vijf verschillende banken uitgezet. Wanneer wij reactie krijgen van de kredietverstrekkers, worden deze aan u voorgelegd. U heeft dan zelf de keuze bij welke kredietverstrekker u uw lening aan wilt gaan. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt uit de kredietverstrekkers, ondertekent u de offerte en stuurt u de gewenste documenten toe. Als alles op orde is ontvangt u het geld op uw rekening.

Overwaarde op huis noodzakelijk?

Gaat u verbouwen en wilt u een lening afsluiten? Dan heeft u geen overwaarde nodig op uw woning. Overwaarde van uw woning kan wel bijdragen in het maximum bedrag wat u kunt lenen. Dit geeft de geldverstrekker meer zekerheid.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.