afm geld lenen

Geld lenen voor verbouwing

Creƫer de woonruimte die u verlangt

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Geld lenen voor verbouwing

Bent u van plan om binnenkort te verbouwen? Voor dit leendoel kunt u een keuze maken uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u past. Een lening aanvragen doet u online, op het moment dat het u goed uitkomt. Via Lenen.nl vraagt u al een lening aan tegen een lage rente van 3,8%.


Direct lening berekenen

Geld lenen voor een verbouwing

Wanneer u op zoek bent naar een financiering voor uw verbouwing dan kunt u kiezen uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De lening die voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Mocht u liever persoonlijk advies willen dan staan onze financieel adviseurs klaar om u telefonisch te spreken. Wij zijn een onafhankelijke partij en bemiddelen tussen verschillende kredietverstrekkers.

Persoonlijke lening voor een verbouwing

Als u eenmalig een bedrag nodig heeft voor uw verbouwing dan kunt u er voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening geeft u meer zekerheid over de te verwachte maandelijkse kosten. Zo is de periode waarin u aflost van te voren bepaald en leent u tegen een vaste rentepercentage. Zo staan er u geen verassingen achteraf te wachten.
Wilt u een persoonlijke lening gebruiken voor het verbouwen van uw eigen woning? Dan kunt u de rente ook nog eens aftrekken van de inkomstenbelasting. Het aftrekken van de rente kunt u alleen doen bij een lening waarbij u maandelijks een deel aflost. Dit is dus niet mogelijk bij een doorlopend krediet.

Doorlopend krediet voor uw verbouwing

Wanneer u verwacht dat de verbouwing over een langere periode bezig zal zijn, dan biedt een doorlopend krediet een oplossing. Met een doorlopend krediet ervaart u meer flexibiliteit. Doordat een doorlopend krediet geen vaste looptijd kent, biedt het u de mogelijkheid om over een langere periode geld op te nemen.
De rente op een doorlopend krediet wordt berekend over het openstaande bedrag en is variabel gedurende de looptijd. Het maandbedrag dat u betaalt voor een doorlopend krediet bestaat uit rente en aflossing.

Belastingaftrek wanneer u leent voor een verbouwing

Gaat u geld lenen voor een verbouwing aan uw eigen woning? Dan kunt u de rente en kosten die u hiervoor betaalt onder bepaalde voorwaarden aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Let op, dit geldt alleen voor een persoonlijke lening. Hiervoor moet u kunnen aantonen bij de Belastingdienst dat u het geld gebruikt heeft voor de verbouwing.

Kosten verbouwing

Weet u nog niet hoeveel u verbouwing gaat kosten maar wilt u wel alvast kijken of een lening mogelijk is? Natuurlijk is dit volledig afhankelijk van uw wensen en hoeveel werk u zelf verricht aan de verbouwing en welke materialen u gaat gebruiken. Onderstaande tabel geeft u een indicatie van wat een verbouwing kost en hoeveel geld u hier dus voor nodig heeft.

De gemiddelde kosten per verbouwing, inclusief materiaal- en arbeidskosten en btw
(let op: we geven hier een indicatie):

Type verbouwingGemiddelde kosten
Toilet€ 1.850 - € 2.650
Badkamer€ 6.500 - € 9.500
Zolder€ 9.000 - € 13.000
Keuken€ 12.500 - € 17.500
Aanbouw€ 19.000 - € 27.000
Warmtepomp€ 5.000 - € 25.000
Zonnepanelen€ 4.000 - € 10.000

Meest gestelde vragen over Geld lenen voor verbouwing

Wat is de beste lening voor de verbouwing van uw huis?

Wanneer u een lening wilt afsluiten kunt u kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Zoals u eerder heeft gelezen, hebben beide leenvormen hun eigen voor- en nadelen.

Wanneer u op voorhand een goed beeld heeft van alle kosten die u gaat maken, dan is een persoonlijke lening de meest geschikte keuze voor u. Wanneer u niet al het geld in een keer nodig heeft of de kosten van het project kunnen veranderen, dan kunt u beter kiezen voor een doorlopend krediet.

Wat voor uw situatie de beste keuze is, is afhankelijk van meerdere factoren. Mocht u toch twijfelen over welke leenvorm u moet afsluiten, neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Onze financiële adviseurs zijn experts op het gebied van leningen en staan u geheel onafhankelijk te woord.

Wat kost geld lenen voor een verbouwing?

Als u ervoor kiest via ons een lening af te sluiten voor een verbouwing dan rekenen wij daar geen extra kosten voor. Wanneer u een lening aanvraagt betaalt u een rentepercentage over het geleende bedrag. Wij ontvangen van de kredietverstrekker een vergoeding in de vorm van een provisie.

Hoe werkt het lenen voor een verbouwing?

Bij ons kunt u zowel telefonisch als via de website uw aanvraag doen voor een lening. Wanneer u een aanvraag doet voor een lening voor een dakkapel, wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij fungeren enkel als bemiddelaar wanneer u besluit om geld te lenen. Uw aanvraag wordt bij verschillende kredietverstrekkers ingediend. Zo bent u ervan verzekerd dat u het beste aanbod ontvangt.

Verbouwing financiering aanvragen

Wanneer u een verbouwing financiering wilt aanvragen dan kunt u die via ons telefonisch of online aanvragen. U geeft naast uw personalia ook informatie over uw inkomsten en woonlasten. Deze gegevens zijn nodig om te beoordelen of u op een verantwoorde manier een lening kunt afsluiten. Wanneer wij uw aanvraag volledig hebben ontvangen, wordt deze door de afdeling acceptatie beoordeeld. Uw aanvraag wordt vervolgens bij vijf verschillende banken uitgezet. Wanneer wij reactie krijgen van de kredietverstrekkers, worden deze aan u voorgelegd. U heeft dan zelf de keuze bij welke kredietverstrekker u een lening aan wilt gaan. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt uit de kredietverstrekkers, ondertekent u de offerte en stuurt u de gewenste documenten toe. Als alles op orde is ontvangt u uw geld op uw rekening.

Overwaarde op huis noodzakelijk?

Wanneer u een lening wilt afsluiten voor een verbouwing dan heeft u geen overwaarde nodig op uw woning. Overwaarde van uw woning kan wel bijdragen in het maximum bedrag wat u kunt lenen. Dit geeft de geldverstrekker meer zekerheid.

Tips voor als u geld gaat lenen voor een verbouwing

  • Leen alleen het bedrag dat u nodig heeft.
  • Wilt u eenmalig een vast bedrag lenen? Kies dan voor een persoonlijke lening. Als u doorlopend geld wilt kunnen opnemen, kunt u beter kiezen voor een doorlopend krediet.
  • Lees de voorwaarden goed door en vergelijk deze tussen de verschillende banken.
  • Controleer de vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt om te voorkomen dat u in zee gaat met een onbetrouwbare kredietverstrekker.
  • Vergeet de risico’s niet: als u geld leent, gaat u een verplichting aan. U moet zich aan betalingsafspraken houden, ook als u persoonlijke situatie in negatieve zin verandert.

Geld lenen voor verbouwing 300x124 - Geld lenen voor verbouwing

 

Via Lenen.nl vraagt u vrijblijvend aan offerte aan voor al uw leen doelen, zoals:
Lening voor verbouwing
Lening voor restschuld
Lening voor opleiding
Lening voor motor
Lening voor keuken
Lening voor dakkapel
Lening voor caravan
Lening voor camper
Lening voor boot
Lening voor badkamer
Lening voor auto


Veelgestelde vragen over Geld lenen

Een persoonlijke lening is ideaal als u in Ć©Ć©n keer een grote aankoop gaat doen. Zat u te denken aan een nieuwe auto, een verbouwing, of wilt u investeren in uzelf en een nieuwe opleiding volgen? Dan is een persoonlijke lening de meest geschikte keuze. Van te voren wordt er een vaste rente afgesproken met een vast maandbedrag en vaste looptijd. Zo voorkomt u dat u voor onverwachte veranderingen komt te staan.
Heeft u diverse leningen lopen of juist ƩƩn lening met een hoge rente? Dan is het oversluiten van een lening een goede optie voor u. Door meerdere leningen over te sluiten naar ƩƩn lening zorgt u ervoor dat u weer overzicht in uw financiƫn krijgt en waarschijnlijk minder rente betaald. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter of u kunt besparen op uw maandlasten door over te sluiten.
Bent u er nog niet helemaal zeker van hoeveel u maximaal wilt lenen, dan kunt u vrijblijvend advies vragen bij lenen.nl. Wij kijken naar uw situatie en geven een passend en onafhankelijk advies. Wij raden altijd aan om niet meer te lenen dan u nodig heeft.
Heeft u diverse leningen lopen of juist ƩƩn lening met een hoge rente? Dan is het oversluiten van een lening een goede optie voor u. Door meerdere leningen over te sluiten naar ƩƩn lening zorgt u ervoor dat u weer overzicht in uw financiƫn krijgt en waarschijnlijk minder rente betaald. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter of u kunt besparen op uw maandlasten door over te sluiten.
Bent u van plan om binnenkort te verbouwen? Voor dit leendoel kunt u een keuze maken uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u past. Een lening aanvragen doet u online, op het moment dat het u goed uitkomt.
Denk goed na over de betaal termijnen. Hoeveel kunt u maandelijks aflossen en hoe lang wilt u doen over het aflossen. Een te hoge aflos premie kan er voor zorgen dat u maandelijks niet meer uitkomt met uw financiƫn of u houdt geen ruimte meer over voor leuke dingen. Een te lage premie kan resulteren in een langere aflos termijn. Hierdoor kan het zijn dat u na een lange periode nog steeds bezig bent met aflossen.
Vaak is het verleidelijk om meer te lenen dan u nodig heeft, zo kunt u dit jaar toch nog even extra op vakantie, of zo zijn de "onvoorziene" kosten ook gedekt. Kijk goed naar het bedrag wat u wilt lenen en welke leen vorm hier het best bij past. Zo zorgt u er voor dat uw maandelijkse kosten niet hoger uitvallen dan nodig is. Mocht u later toch meer geld nodig hebben dan kunt u uw lening oversluiten.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt ons telefonisch bereiken:
ma t/m vrij: 09:00 - 21:00
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot

Lenen.nl

Geld lenen met een lage rente.
Handelsnaam van Geldshop.
Deskundige medewerkers