afm geld lenen
Is de rente op een flex en zeker aftrekbaar?

Is de rente op een flex en zeker aftrekbaar?

Bent u op zoek naar een lening voor uw eigen woning of bent u benieuwd of de rente aftrekbaar is? Op welk soort lening de rente aftrekbaar is, vertellen we u graag.

Rente op een flex en zeker

De 'Wet herziening fiscale behandeling eigen woning' is vanaf 1 januari 2013 van kracht gegaan. Vanaf 1 januari 2013 heeft u op renteaftrek op een flex en zeker geen recht meer. Wanneer u voor 1 januari 2013 nog een bedrag van het flex en zeker heeft opgenomen en dit gebruikt heeft voor een verbouwing of aanschaf van een woning waar u primair in woont, dan heeft u over dat bedrag nog wel recht op renteaftrek. Heeft u daarna nog bedragen opgenomen? Deze vallen onder de nieuwe wetgeving en zijn hierdoor niet aftrekbaar.

Waarom een flex en zeker voor een woning?

Wanneer u de leensom van het krediet in zijn geheel of gedeeltelijk op wilt nemen over een langere periode, wordt er een flex en zeker aangevraagd. Dit biedt flexibiliteit voor u tijdens de verbouwing van uw woning? Over het openstaande saldo wordt uw rente berekend.

Wanneer u een langere tijd in een verbouwing zit en u telkens een gedeelte op wilt nemen, is een flex en zeker een uitkomst. Weet u niet hoe lang een verbouwing gaat duren en wat de precieze kosten zullen zijn, biedt een flex en zeker de oplossing.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Bent u uw eigen woning aan het verbouwen? Dan kan voor u een persoonlijke lening fiscaal aantrekkelijker zijn. Op een persoonlijke lening is de rente wél aftrekbaar. Deze rente is wel alleen aftrekbaar wanneer er aangetoond kan worden als het gaat om een verbouwing die wordt uitgevoerd voor een woning waar u primair in woont. Wilt u meer weten over renteaftrek op een persoonlijke lening? Voor meer informatie kunt bij de Belastingdienst terecht.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.