afm geld lenen
Consumptief krediet afsluiten?

Consumptief krediet afsluiten?

Consumptief krediet is een term die wordt gebruikt binnen het bankwezen voor kredietvormen die worden gebruikt voor het aanschaffen van goederen met een beperkte houdbaarheid. Andere termen die ook wel gebruikt worden zijn goederen krediet of consumentenkrediet.

Consumptief krediet afsluiten, waar moet u op letten?

Een consumptief krediet is dus een lening. U kunt een lening afsluiten voor het aanschaffen van goederen of diensten. Hierbij kunt u denken aan het kopen van een nieuwe auto, het financieren van de verbouwing van de badkamer of het financieren van een nieuwe opleiding. U kunt zelfs uw vakantie naar bijvoorbeeld Amerika financieren met een consumptief krediet.

Bent u op zoek naar informatie over het afsluiten van een consumptief krediet? Hieronder leest u alles over een consumptief krediet.

Consumptief krediet of hypothecair krediet?

Tijdens het zoeken naar informatie bent u waarschijnlijk ook al de term ‘hypothecair krediet’ tegengekomen. Maar wat is nu het verschil tussen hypothecair krediet en consumptief krediet?

Consumptief krediet
Een consumptief krediet wordt veelal gebruikt voor grote uitgaven. Hierbij kunt u denken aan een auto, verbouwing of vakantie. Omdat er bij het consumptief krediet meestal geen gebruik wordt gemaakt van een onderpand ligt het rentepercentage hoger bij het consumptief krediet dan het rentepercentage van een hypothecaire lening.

Hypothecaire lening
Wilt u graag de aankoop van een huis financieren? Dan sluit u een hypothecaire lening, oftewel een hypotheek af. U mag 30 jaar doen over het terugbetalen van deze lening. De rente van een hypothecaire lening ligt lager dan die van een consumptief krediet, omdat uw woning het onderpand voor uw lening is.

Vormen van consumptief krediet

De meest bekende vormen van het consumptief krediet zijn:

Naast bovengenoemde kredietvormen zijn nog een aantal andere vormen:

  • kopen op afbetaling;
  • rood staan;
  • creditcard met bestedingslimiet.

Het juiste consumptieve krediet

De lening die het beste bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie, maar ook uw leendoel.

Persoonlijke lening

Weet u van te voren precies hoeveel geld u nodig heeft voor uw specifieke leendoel? Dan kunt u het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening worden vooraf zowel de looptijd van de lening, het rentepercentage en het leenbedrag vastgesteld. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. In vergelijking met een flex en zeker ligt het rentepercentage van een persoonlijke lening lager.

Flex en Zeker Lening

Weet u nog niet precies hoeveel geld u nodig heeft voor bijvoorbeeld de verbouwing van uw woning? U kunt dan voor een flex en zeker kiezen, zodat u nog financiële bewegingsruimte hebt binnen uw consumptieve krediet. Binnen een flex en zeker kunt u namelijk geld opnemen tot het afgesproken kredietlimiet. Verder staat het rentepercentage van een flex en zeker niet vast. Dit betekent dat deze ieder moment kan stijgen, maar ook dalen.

Rente consumptief krediet

Nadat u een aanvraag voor een lening heeft verstuurd en deze is goedgekeurd, ontvangt u een aanbod overzicht van verschillende leningen via Geldlenen. U krijgt zelf de keuze om te kiezen tussen verschillende leningen met verschillende rentepercentages. Probeer altijd te gaan voor de lening met het laagste rentepercentage, mits deze natuurlijk goed aansluit op uw persoonlijke en financiële situatie. Per kredietverstrekker kunnen de renteverschillen wel oplopen tot vier of zelfs vijf procent.

Extra aflossen consumptief krediet

U krijgt de mogelijkheid om extra af te lossen op uw consumptieve krediet. Heeft u een keer een financiële meevaller? Dan kunt u er dus voor kiezen om extra af te lossen. Hoe sneller u uw lening aflost, hoe minder rente u uiteindelijk hoeft te betalen. Wilt u een persoonlijke lening afsluiten? Dan heeft u bij enkele kredietverstrekkers te maken met extra kosten voor het extra aflossen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goed de voorwaarden van een lening doorneemt. Bij een flex en zeker kunt u altijd extra kosteloos aflossen.

Consumptief krediet afsluiten

Wilt u graag een consumptief krediet afsluiten? Of bent u op zoek naar meer informatie? U kunt hier contact opnemen met Lenen.nl, onderdeel van Geldshop of direct een offerte aanvragen.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.