afm geld lenen

Consumptief krediet

Soorten consumptief krediet voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Krijg grip op uw persoonlijke situatie

Wilt u graag een lening afsluiten voor privé gebruik? Onder consumptief krediet vallen alle leningen die kunnen worden afgesloten voor privé gebruik. U kunt hierbij denken aan een flex en zeker, een persoonlijke lening, een creditcard, rood staan bij uw bank of het kopen op afbetaling.

Soorten consumptief krediet

Flex en Zeker Lening

Binnen een flex en zeker is het mogelijk om flexibel te lenen tegen een flexibele rente. U kunt het beste kiezen voor een flex en zeker wanneer u vooraf nog niet zeker bent over de uiteindelijke hoogte en looptijd van de lening.

Persoonlijke lening

Wanneer u graag een grote uitgave wilt financieren en vooraf weet hoeveel deze uitgave u gaat kosten, kunt u het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Bij zo'n grote uitgave kunt u denken aan het kopen van een auto of het financieren van een verbouwing aan uw woning. Bij een persoonlijke lening ontvangt u eenmalig een bedrag op uw rekening. Door middel van een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. Elke maand zijn de aflossing en de rente van de lening even hoog. Daarnaast is de looptijd van te voren vastgesteld.

Creditcard

Wanneer u in bezit bent van een creditcard heeft u maandelijks een vastgesteld krediet te besteden. U betaalt vervolgens rente en aflossing over het openstaande bedrag. De rente van een creditcard schuld is flexibel en daardoor is het mogelijk dat u elke maand een ander bedrag aan rente betaald. Over het algemeen ligt de rente van een creditcard lening een stuk hoger dan de rente voor een flex en zeker of persoonlijke lening.

Rood staan

Rood staan is een mogelijkheid die uw bank aanbiedt. U heeft op deze manier elke maand nog een klein beetje extra bestedingsruimte. De rente voor rood staan bij uw bank ligt overigens wel erg hoog.

Kopen op afbetaling

Bij verschillende aankopen is het mogelijk om deze op afbetaling te doen. Kopen op afbetaling houdt in dat u het totale bedrag in termijnen betaald. U kunt dus gelijk gebruik maken van de aankoop, maar betaald deze over een vastgestelde periode terug. Kopen op afbetaling is een soort consumptief krediet doordat er een leenschuld open staat bij bijvoorbeeld de winkel of autodealer.

Voor meer informatie over een consumptief krediet kunt u hier contact opnemen met Lenen.nl.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Consumptief krediet

Welke soorten consumptief krediet zijn er?

Er zijn verschillende soorten consumptief krediet. Hieronder zetten wij er een aantal voor u op een rijtje:

  • Flex en Zeker Lening;
  • Persoonlijke lening;
  • Creditcard;
  • Rood staan;
  • Kopen op afbetaling.

Waarvoor kun je een consumptief krediet gebruiken?

Na het aanvragen van consumptief krediet kun je dit leenbedrag gebruiken voor een grote uitgave. Hierbij kunt u denken in de vorm van roerende goederen, zoals een auto of boot.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.