afm geld lenen

Auto financieren

De auto financiering die bij u past voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


De autofinanciering die bij u past

Bent u al enige tijd op zoek naar die nieuwe sportieve auto of wilt u tijdens die mooie zonnige dagen rondrijden in een cabrio? Welk soort auto u ook graag zou willen, via Lenen.nl vind u de beste autofinanciering. Zo kunt u de auto van uw dromen, of de auto die u echt nodig heeft, kopen.

De auto financiering die bij u past

Bent u op zoek naar een manier om uw (droom)auto te financieren? Wanneer het u niet goed lukt om te sparen, kunt u ervoor kiezen om een lening aan te vragen. Meer dan de helft van de verkochte auto’s in Nederland, zijn (deels) betaald met behulp van een autofinanciering. 

Online jouw autofinanciering aanvragen

Om zo veel mogelijk kosten te besparen, kunt u online uw autofinanciering afsluiten. Via lenen.nl kunt u online verschillende leningen afsluiten om uw auto te financieren. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever voor het vertrouwde gevoel van hun eigen bank gaan. Wanneer u ervoor kiest om een lening af te sluiten bij uw huidige bank en niet bij een online kredietverstrekker, betaalt u waarschijnlijk ook meer. Dit komt door de extra kosten die een bank moet rekenen. Hierbij kunt u denken aan personeelskosten of kantoorkosten. In dit artikel vind u informatie over de verschillende soorten leningen voor een online autofinanciering.

Persoonlijke lening of toch een flex en zeker?

Persoonlijke lening

Wanneer u een lening als autofinanciering wilt afsluiten, heeft u de keuze uit een persoonlijke lening en een flex en zeker. Op het moment dat u tijdens het aanvragen van uw auto financiering precies weet hoe hoog deze moet zijn, kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Jouw persoonlijke lening los je elke maand af tegen een vaste rente. Het aflosbedrag per maand staat dus ook vooraf vast. Na het ontvangen van het geldbedrag, begint u gelijk met de eerste aflossing. Doordat u elke maand een bedrag aflost, ziet u uw schuld steeds kleiner worden. 

Bij een persoonlijke lening is het niet mogelijk om nog een bedrag op te nemen binnen de lening.

Flex en Zeker Lening

Bij een flex en zeker staat zowel de rente, de looptijd als het aflosbedrag per maand niet vast. Binnen uw flex en zeker heeft u de optie om een extra bedrag op te nemen. Hierdoor wordt uw schuld steeds groter en het uiteindelijk afbetalen van uw lening steeds verder vooruit geschoven. Dit zorgt er voor dat de looptijd van jouw lening automatisch langer wordt. Door het stijgen van jouw restschuld, ontstaat er een risico. Dit wordt ook wel het ‘restschuldrisico’ genoemd. Een restschuldrisico betekent dat de restschuld van jouw autofinanciering groter is dan de waarde van jouw auto.

Andere leningen

Naast het flex en zeker en de persoonlijke lening zijn er nog andere manieren voor het financieren van jouw auto. 

Huurkoop

Een optie is huurkoop. Wanneer je een auto gaat ‘huurkopen’, blijft de autodealer volledig eigenaar van de auto, totdat je de auto financiering volledig hebt afgelost. Er bestaat altijd een kans dat het je niet lukt om de auto financiering te kunnen aflossen. De autodealer heeft dan de mogelijkheid om de auto per direct weer terug in de showroom te zetten. 

Private leasen

Private leasen wordt steeds populairder. Je betaalt hierbij een vast bedrag per maand en geen onderhoudskosten. Toch betaal je per maand vaak een stuk meer dan bij andere alternatieven. Een voordeel van private leasen is dat je vaak in een nieuwe auto rondrijdt. Een nadeel is dat je nooit eigenaar wordt van de auto. 

50/50 deal

Als laatste is de 50/50 deal een optie om een auto te kunnen financieren. Je betaalt hierbij over de eerste helft van de lening een laag percentage aan rente en daarna los je de andere helft van de lening af. Zorg er dus voor dat je bij deze optie altijd rekening houdt met de helft van de autofinanciering die je nog moet betalen. Het zou zonde zijn wanneer je door onverwachte kosten dit deel opeens niet meer kan aflossen bij de autodealer. 

Jouw autofinanciering afsluiten

Als laatste vind je hier nog een paar tips voor het zo verstandig mogelijk afsluiten van jouw auto financiering:

  • Sluit nooit een persoonlijke lening af met een looptijd die langer is dan de gebruiksduur van jouw auto. 
  • Vergelijk van te voren het aanbod van verschillende kredietverstrekkers voor de laagste rente en de minste kosten. 
  • Lees de voorwaarden zorgvuldig door. 

Financieren van een auto: tips

1. Houd rekening met de levensduur van uw auto

Gemiddeld rijden Nederlanders vijf tot zes jaar rond in dezelfde auto. Daarom is het verstandig om de looptijd van het geleende geld hier op te baseren. Een looptijd van 60 tot 72 maanden is daarom voor een autofinanciering vaak de beste keuze. Hierdoor voorkomt u dat u nog aan betalingen moet voldoen, wanneer de auto (financieel) is afgeschreven of is verkocht.

2. Houd rekening met onderhoudskosten

Naast de aanschafwaarde van de auto moet u ook rekening houden met de maandelijkse en jaarlijkse kosten die de auto met zich mee neemt. Denk hierbij aan belasting, onderhoud en benzine verbruik. Een auto heeft gemiddeld zo’n €75,- tot €100,- aan maandelijkse onderhoud (Nibud). Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een auto.

3. Kopen op afbetaling: pas op

Veel autoverkopers bieden u de mogelijkheid om (een deel van) de auto op een later moment te betalen. U koopt de auto dan op afbetaling. Hoewel dit natuurlijk heel aantrekkelijk klinkt, blijft dit alsnog een vorm van geld lenen voor een auto. Vaak is dit dan ook nog eens een hele dure lening. Soms betaalt u zelfs de wettelijk 14% maximale rente. Zonde van uw geld. Met een rentetarief vanaf 6,4% is een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening veel goedkoper.

4. Een autofinanciering tegen de laagste rente

Zoals u nu heeft gelezen zijn er veel verschillende vormen van geld lenen bij veel verschillende aanbieders. Aangezien de kosten van geld lenen ontstaan uit de rente die u betaald, wilt u natuurlijk een zo laag mogelijke rente op het geleende bedrag. Daarom sturen wij u altijd het aanbod van meerdere banken. Zo kunt u de rente en voorwaarden snel en gemakkelijk vergelijken. Vervolgens kiest u de lening die het beste bij u past en wij regelen de rest. Bij ons sluit u al een autolening af vanaf 6,4%. Geld lenen voor auto 300x124 - Auto financieren

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Auto financieren

Een auto financieren: wat kost dat?

Als u kiest om via ons uw lening af te sluiten voor een auto, dan rekenen wij daar geen extra kosten voor. Wanneer u uw lening aanvraagt, betaalt u een rentepercentage over het geleende geld. Wij ontvangen van de kredietverstrekker een vergoeding in de vorm van een provisie.

Hoe werkt een auto financiering?

Bij ons kunt u zowel telefonisch als via de website uw lening aanvragen. Wanneer u uw autofinanciering aanvraagt, wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij fungeren enkel als bemiddelaar wanneer u besluit om geld te lenen. Uw aanvraag wordt bij verschillende kredietverstrekkers ingediend. Zo bent u verzekerd dat u het beste aanbod ontvangt.

Een persoonlijke lening of een flex en zeker?

Omdat u op voorhand al weet hoeveel u wilt lenen voor de auto, is in deze situatie een persoonlijke lening de meest logische oplossing. Ze weet u vooraf waar u aan toe bent en staat de rente gedurende de looptijd vast.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel u maximaal kunt lenen, is afhankelijk van uw financiële situatie. Er wordt gekeken naar uw inkomen en vaste lasten. Het is niet verstandig om het maximaal haalbare bedrag te lenen. Zo houdt u in de toekomst geen ruimte meer over mochten er financiële tegenvallers zijn. Via Lenen.nl kunt u een offerte aanvragen tegen een maximum van €150.000,-. In onze offerteaanvraag module kunt u een inschatting krijgen van wat uw maandelijkse aflossing zal zijn.

Over welke periode moet ik mijn lening aflossen?

Naast de hoogte van het bedrag dat u maandelijks betaald, moet u ook goed letten op het aflossingstermijn. Bedenk op voorhand hoe lang u in deze auto verwacht te rijden. Wanneer de auto aan vervanging toe is, wilt u niet nog vastzitten aan een restschuld. Bovendien, hoe langer de looptijd, hoe meer u uiteindelijk betaalt aan rente.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.