afm geld lenen
Geld lenen: waar moet ik op letten?

Geld lenen: waar moet ik op letten?

Wilt u binnenkort een grote aankoop doen zoals een auto of wellicht wilt u eindelijk een dakkapel gaan plaatsen? Geld lenen kan daarvoor de oplossing bieden, maar er zijn wel een aantal verschillende factoren waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van lening.

Wanneer geld lenen?

Een lening wordt in de meeste gevallen afgesloten om een grote aankoop te financieren of omdat u het volledige leenbedrag niet op uw rekening heeft staan. Het is wel belangrijk dat u op een verstandige manier geld leent en niet een hoger leenbedrag aanvraagt dan u daadwerkelijk nodig hebt.

Het aanvragen van een lening kan ook voordelig uitpakken wanneer u het leenbedrag investeert in uw primaire woning, u heeft dan namelijk waarschijnlijk recht op renteaftrek.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening?

Wanneer u een lening gaat afsluiten, wilt u dit doen tegen een lage rente en wilt u een korte looptijd zodat de kosten binnen de perken blijven. Een lage rente voor een lening kiezen doet u door verschillende aanbieders te vergelijken. Het vooronderzoek bespaart u vaak honderden euro’s.

U kunt via ons een aanvraag doen voor geld lenen. Wij zetten uw aanvraag uit bij verschillende kredietverstrekkers, waardoor u een keuze heeft tussen verschillende aanbiedingen. U kunt zelf kiezen welke lening het beste past bij uw situatie. Let bij uw aanvraag voor een lening op de volgende punten:

  • de looptijd van de lening;
  • hoe hoog is de rente, inclusief bijkomende kosten;
  • hoeveel moet u per maand betalen aan rente en aflossing? Kunt u deze kosten maandelijks missen?

Bent u op zoek naar meer informatie? Bekijk hier de veelgestelde vragen of neem direct contact op met een medewerker van Lenen.nl.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.