afm geld lenen

Duurzame lening

Waarom een duurzame lening afsluiten? voor elke gewenste besteding? Via lenen.nl financiert u al vanaf 6,4% rente.

Bereken uit wat u kunt lenen

Selecteer uw gewenste bedrag en reken direct uw rente, maandelijkse lasten en mogelijkheden uit.
€2.500 €150.000


Persoonlijke, duurzame lening

Een groene lening wordt soms ook wel een ecolening, maar ook een duurzame lening genoemd. De naam duurzame lening zegt het al, deze lening kunt u afsluiten om uw huis duurzamer te maken. Er zijn verschillende manieren om in de duurzaamheid van uw huis te investeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • het plaatsen van zonnepanelen;
  • het installeren van een warmtepomp;
  • het plaatsen van dak- of vloerisolatie.

Omdat zulke investeringen hoog kunnen oplopen in de kosten, kunt u ervoor kiezen om een lening af te sluiten. U kunt een persoonlijke lening of een flex en zeker afsluiten bij een kredietverstrekker, maar u kunt in sommige gevallen ook een duurzame lening via de overheid afsluiten.

Waarom een duurzame lening afsluiten?

De rentekosten van een duurzame lening liggen laag. Helaas gaat het afsluiten van een duurzame lening niet zomaar. U moet aan verschillende voorwaarden voldoen wanneer u een duurzame lening wilt afsluiten. In sommige gevallen is het dus gemakkelijker om een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker. Vaak gaat het dan om een persoonlijke lening of een flex en zeker. Bij een persoonlijke lening bent u vrij om zelf te bepalen voor welk leendoel u de lening gebruikt. U kunt dus zelfs het geleende geld gebruiken om een auto of opleiding te financieren. Bij een persoonlijke lening die is afgesloten bij een kredietverstrekker krijgt u ook zelf de ruimte om te kunnen kiezen welke aannemer de energiebesparende maatregelen komt aanleggen of installeren. In dit geval hoeft dat niet met de overheid gecommuniceerd te worden. Nog een voordeel van het afsluiten van een lening via een kredietverstrekker, is de historisch lage rente. In beide gevallen sluit u dus een lening af met een lage rente.

Voor welke duurzame lening gaat u?

Wilt u echt alleen een lening afsluiten voor een energiebesparende maatregel? Dan kunt u toch kiezen voor een duurzame lening. Er zijn in Nederland een aantal verschillende aanbieders van duurzame leningen.

  • Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting van de overheid en het Nationale Warmtefonds. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is een duurzaamheidslening en het Nationale Warmtefonds is een energiebespaarlening.
  • De duurzaamheidslening van de Rabobank.
  • De Greenloans lening van de ABN AMRO Bank.
  • De persoonlijke leningen voor het duurzamer maken van jouw woning van de ING.

Voorwaarden duurzame lening

Voor het afsluiten van een groene lening, moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Eén daarvan is dat de lening alleen wordt gebruikt voor duurzame investeringen. De andere voorwaarden kunnen verschillen per aanbieder. Belangrijk is dat u altijd goed van te voren de verschillende voorwaarden doorneemt. U wilt natuurlijk niet verrast worden door een aantal voorwaarden omdat u zich niet goed heeft ingelezen.

Voor meer informatie over duurzame leningen of over persoonlijke leningen, kunt u contact opnemen met de medewerkers van Lenen.nl.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Meest gestelde vragen over Duurzame lening

Duurzame lening fiscaal aftrekbaar?

Is een duurzame lening fiscaal aftrekbaar? Het antwoord op deze vraag is: ja. Dit komt omdat u iedere maand een deel van de lening aflost en doordat de lening is voor het verduurzamen van uw woning. Dit zijn de redenen waarom persoonlijke leningen fiscaal aftrekbaar zijn.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.