afm geld lenen
Is de rente op een lening voor een vakantiehuis aftrekbaar?

Is de rente op een lening voor een vakantiehuis aftrekbaar?

Er wordt geschat dat 1 op de 20 Nederlandse gezinnen een vakantiewoning in binnen- of buitenland bezitten. Een vakantiehuis kopen kan verschillende redenen hebben. U heeft misschien wel een vakantiewoning gekocht om ervan te kunnen genieten op mooie zomerse dagen. U kunt ook een vakantiewoning hebben gekocht als beleggingspand. Een deel van de Nederlanders die een vakantiewoning bezitten koopt deze uit eigen middelen. Andere vakantiewoning bezitters sluiten een lening af voor de financiering ervan.

In Nederland heeft u te maken met een hypotheekrenteaftrek. Dit houdt in dat de rente die u betaald over een lening aftrekbaar is wanneer u uw lening gebruikt voor een aankoop of verbetering van de woning waar u primair in woont. De rente die u betaalt over een lening voor een vakantiewoning is dus niet aftrekbaar.
Mogelijkheden tot financiering vakantiewoning bij ons zijn:

Persoonlijke lening voor vakantiewoning

Voor de financiering van uw vakantiewoning weet u precies waar u aan toe bent met een persoonlijke lening. U leent een eenmalig bedrag met een looptijd en rente die vooraf bepaald is. Zo komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.Wilt u een persoonlijke lening aangaan tegen een zo’n laag mogelijk rente tarief? U kunt bij lenen.nl geheel vrijblijvend een persoonlijke lening aanvragen.

Flex en Zeker Lening voor vakantiewoning

Door middel van flex en zeker ervaart u flexibiliteit. Een flex en zeker zorgt ervoor dat u voor onbepaalde tijd extra geld tot uw beschikking hebt. Dit biedt de oplossing wanneer u bijvoorbeeld middenin een verbouwing zit en structureel uw maandelijkse betalingen wilt doen.

Over het openstaande bedrag wordt de rente op uw flex en zeker berekend. Het bedrag dat u per maand betaald voor een flex en zeker bestaat uit rente en aflossing.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Bent u op zoek naar meer informatie over geld lenen? U vind de antwoorden op de veelgestelde vragen over geld lenen op onze FAQ-pagina.

Telefonische assistentie nodig?

U kunt onze deskundige medewerkers telefonisch bereiken:
maandag tot en met vrijdag: 09:00u - 17:00u
088 828 22 22

Uitmuntende beoordelingen

Al ruim 2.400 tevreden klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.3 op Truspilot.