Goedkoop lenen? Met een lagere rente en kortere looptijd
bespaar je op de totale kosten van je lening.

offerte aanvragen

Goedkoop lenen

Let op! Ga je geld lenen, dan betaal je rente. Daarom is geld lenen nooit goedkoop. We geven je wel graag een aantal tips waar je op moet letten.

Je wilt geld lenen en het liefst zo goedkoop mogelijk lenen. Waarom zou je immers meer betalen voor je lening wanneer het ook voor minder kan. Wanneer je goedkoop geld wilt lenen zul je al gauw aan een lage rente denken. Daar heb je natuurlijk gelijk in, omdat de rente natuurlijk een belangrijke eigenschap van een lening is. Echter kan goedkoop lenen ook op andere manieren. Bijvoorbeeld door gedurende de looptijd minder aan de lening terug te betalen of juist goedkoop te lenen door een lagere maandlasten. Omdat je geld kunt lenen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren kun je goedkoop lenen op de wijze die voor jou wenselijk is. Zo kun je de verschillende vormen van geld lenen vergelijken.

Goedkoop lenen - een aantrekkelijke rente

Je wilt goedkoop lenen door een aantrekkelijke rente te betalen voor het geleende bedrag. Dat is een belangrijke factor om te bepalen of lenen goedkoop of juist duur is. Samen met het maandbedrag en de looptijd bepaal je met de rente de totale kosten van de lening. Daaraan kun je het beste afleiden of de lening duur of goedkoop is.

Goedkoop lenen - minder lange looptijd

Is het voor jou haalbaar om maandelijks meer terug te betalen aan je lening? Je kunt wellicht dan goedkoop lenen door de looptijd te verkorten. Met een hogere maandlast zal de looptijd van je lening namelijk korter zijn. Het resultaat hiervan is dat je in totaal minder aan je lening terug zal betalen.

Goedkoop lenen - lage maandlasten

Voor sommige mensen zal de maandelijkse termijn van de lening bepalen of zij de lening goedkoop of duur vinden. Natuurlijk kun je een lage maandtermijn kiezen. Je kunt deze wens aangeven wanneer je een offerte aanvraagt. Houd je er wel rekening mee dat door een lagere maandlast het uiteindelijk te terug te betalen bedrag hoger zal zijn, omdat de looptijd langer wordt.

Welke wijze van goedkoop lenen ook je voorkeur heeft, goedkoop lenen begint met het vrijblijvend aanvragen van een offerte. Hiermee krijg je inzicht in de kosten van de lening zodat je een weloverwogen keuze kan maken.